Liderul CJC, de la Bruxelles: "Se vor crea premisele unei mai bune colaborări între regiuni"

215
Liderul CJC,  de la Bruxelles:

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a participat, în perioada 31 ianuarie - 1 februarie, la Bruxelles, la cea de-a 127-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor. Ca și membru titular al Comitetului European al Regiunilor din partea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, președintele CJC a fost desemnat să reprezinte UNCJR la ceremonia de semnare a Alianței pentru Coeziune.

Alianța pentru Coeziune este o coaliție a tuturor entităților (guverne naționale, regionale, locale, IMM-uri, ONG-uri, școli, universități, organizații, etc) ce susțin faptul că politica de coeziune a UE ar trebui să reprezinte un pilon al viitorului UE. Alianța a fost creată prin cooperare, între principalele asociații europene ale orașelor și regiunilor și Comitetul European al Regiunilor.

Obiectivul Alianței pentru Coeziune este de a transmite un mesaj clar factorilor de decizie instituționali cu privire la importanța asigurării unei politici de coeziune puternică pentru toate regiunile după 2020 și poziția cheie pe care politica de coeziune trebuie să o ocupe în viitorul Uniunii Europene.

"Prin semnarea acestei declarații se vor crea premisele unei mai bune colaborări între regiuni, orașe, municipii și va crește cooperarea cu sectorul privat, instituțiile din domeniul cunoașterii și partenerii sociali la nivel național. Sunt sigur că această politică de coeziune va stimula crearea de noi locuri de muncă, creșterea economică durabilă și o infrastructură modernă", a declarat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Ceremonia de semnare a Alianței pentru Coeziune a avut loc la Parlamentul European, cu participarea lui Karl Heinz Lambertz, președinte al Comitetului European al Regiunilor și a reprezentanților fiecărei asociații din delegație ce au susținut crearea acestei Alianțe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.376 secunde