Liderul CJC, Horia Țuțuianu, desemnat membru în Comitetul European al Regiunilor

202
Liderul CJC, Horia Țuțuianu, desemnat membru în Comitetul European al Regiunilor - cjchoriatutuianu-1511543023.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a participat, în perioada 22 - 23 noiembrie, la Bruxelles, la întâlnirea Comitetului European al Regiunilor. 


Discuțiile s-au focusat pe două teme principale, în cele două zile ale delegației fiind întrunite "Comisia pentru mediu, schimbări climatice și energie" (ENVE) și "Comisia pentru cetățenie, guvernanță, afaceri externe și instituționale" (CIVEX). 


Principalele subiecte abordate au vizat sectorul energetic și adaptările la schimbările climatice, respectiv la drepturile și libertățile omului și politici de relații externe.


"În calitate de membru știu că putem să ne aducem contribuția la îmbunătățirea legislației comunitare în domenii precum sănătate, educație, energie sau protecție socială. Voi iniția proiecte comune și strategii care vor avea efect pe termen lung. Îmi doresc, prin propunerile noastre, să devenim o voce puternică în rândul regiunilor europene, iar proiectele demarate la inițiativa noastră să fie viabile și aplicate în spațiul comunitar", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.


Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a fost nominalizat de Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și numit, în luna septembrie, prin decizie a Consiliului Uniunii Europene ca membru al Comitetului Regiunilor. 


Comitetul European al Regiunilor este forul European prin care regiunile colaborează, dezvoltă politici comune și care trebuie consultat atunci când Comisia Europeană, Consiliul UE și Parlamentul European elaborează acte legislative în domenii care intră în competența autorităților locale și regionale precum sănătatea, educația, ocuparea forței de muncă, politica socială, coeziunea economică și socială, energia și combaterea schimbărilor climatice. 


Următoarea întâlnire a Comitetului European al Regiunilor este programată în perioada 30.11 - 1.12.2017, când are loc cea de-a 126-a sesiune plenară a acestui for. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5597 secunde