George Muhscină, de la PNL:

"CJC este obligat să preia administrarea Casei Soarelui"

414
1
Președintele Organizației Municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, consideră că preluarea Centrului de îngrijiri paliative "Casa Soarelui" de către Consiliul Județean Constanța devine o prioritate transpartinică.

"Grupul consilierilor județeni ai Partidului Național Liberal a inițiat preluarea Casei Soarelui de către CJC, cu obiectivul de a repune în funcțiune singurul centru de îngrijire paliativă din județ, prin intermediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța", a declarat George Muhscină.

Totodată, consilierul județean liberal a reamintit faptul că PNL Constanța a acționat concomitent pe plan parlamentar și local pentru a rezolva problema pacienților oncologici, care au găsit porțile "Casei Soarelui" închise încă de la începutul lunii septembrie.

"Ne-am adresat Consiliului Județean Constanța, încă din luna septembrie, pentru a găsi soluția corectă de preluare a Centrului Casa Soarelui de la Direcția de Sănătate Publică. În același timp, am obținut un acord scris de principiu din partea directorului Spitalului Județean de Urgență, care spune foarte clar că această instituție este capabilă și doritoare să transforme Casa Soarelui într-o secție proprie. Concomitent, parlamentarii PNL Constanța au inițiat interpelări la Ministerul Sănătății pentru a pune o doză de presiune pe cei care trebuie să fie de acord cu predarea imobilului către CJC. În acest moment, DSP trebuie să dea dovadă de maximă celeritate pentru că timpul este un factor esențial. Direcția de Sănătate Publică trebuie să transmită de urgență Consiliului Județean Constanța toate datele imobilului. Odată încheiat acest pas, presiunea trebuie mutată pe Ministerul Sănătății", mai spune George Muhscină.

De asemenea, acesta susține că nu vede niciun motiv pentru care cineva ar putea să se opună acestei soluții pe care Partidul Național Liberal a propus-o încă din luna septembrie.

"Președintele CJC este de acord cu această preluare, conducerea Spitalului Județean de Urgență vrea și poate să preia Casa Soarelui pentru a o repune în funcțiune. Prin urmare, singura necunoscută, până în prezent, este poziția Ministerului Sănătății și, evident, cea a DSP. Sunt convins că vor fi de acord cu o soluție rapidă și eficientă pentru pacienții oncologici, care au nevoie de diverse tipuri de îngrijiri paliative, livrate de profesioniști, fără niciun fel de cost pentru pacient", încheie consilierul județean George Muhscină. 

Comentează știrea

DODO
14 noiembrie 2017
BRAVO !!!

Asta da stire politica ! cind tara fierbe voi ( CL ) va agatati de subiecte de cacao Inca odata se vede lipsa crasa de profesionalism jurnalistic la acest capitol

Pagina a fost generata in 0.7944 secunde