Deputatul Robert Turcescu, interpelare la ministrul Sănătății, pe tema "Casa Soarelui"

217
Deputatul Robert Turcescu, interpelare la ministrul Sănătății, pe tema
Deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, a semnalat, în cadrul unei interpelări adresate ministrului Sănătății, Florian Bodog, problema închiderii Centrului de Îngrijiri Paliative "Casa Soarelui" din Constanța.


În acest context, el i-a solicitat public să facă toate demersurile necesare pentru ca bolnavii de cancer să poată fi îngrijiți și tratați într-un astfel de centru gratuit în județ.


"Având în vedere aspectele sesizate, precum și faptul că directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență a anunțat deja că unitatea pe care o conduce nu poate asigura o zonă de îngrijiri paliative, fiind un spital de urgență, vă rog să faceți toate demersurile necesare pentru ca bolnavii de cancer să aibă un astfel de centru gratuit în județ, pentru a nu fi nevoiți să apeleze la centrul de îngrijiri paliative privat, care urmează să fie deschis la Cumpăna. Nu este normal ca oamenii săraci, care de-a lungul vieții lor au contribuit la bugetul sănătății, să nu poată beneficia de îngrijire specializată în ultimele lor zile de viață doar pentru că nu au bani", a spus deputatul PMP, Robert Turcescu.


Reamintim că, singurul centru de îngrijire paliativă din județ a fost închis de la 1 septembrie, urmând ca bolnavii în stare terminală de acolo să fie tratați, în limita locurilor disponibile, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Centrul a fost înființat în anul 2007 și, până la închiderea lui, peste 4.000 de bolnavi de cancer au primit aici îngrijire și tratament. 


Închiderea centrului a survenit după ce contractul de închiriere pe care îl avea unitatea cu Direcția de Sănătate Publică Județeană s-a încheiat în urmă cu aproximativ un an, iar cei de la DSPJ nu au mai vrut să îl reînnoiască, motivând că după ce își vor rezolva problemele legate de intabulare și cadastru, vor recurge la o licitație pentru închirierea acestui spațiu.


Astfel, la 1 septembrie 2017, a avut loc concedierea colectivă a personalului de la Centrul de Îngrijiri Paliative "Casa Soarelui", iar pacienții au fost redați familiilor. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3868 secunde