Senat / Proiectul de lege privind grațierea, pe ordinea de zi

148
Senat / Proiectul de lege privind grațierea, pe ordinea de zi - senatj0kanh3io6-1494229911.jpg

Articole de la același autor

Comisia juridică din Senat se reunește, astăzi, pentru întocmirea unui raport la proiectul pentru grațierea unor pedepse, după ce în ultimele două săptămâni a analizat amendamentele la acest act normativ și a finalizat dezbaterea pe articole a proiectului.


Președintele Comisiei juridice a Senatului, Șerban Nicolae, a anunțat, joi, că proiectul legii privind grațierea unor pedepse va intra lunea viitoare în dezbaterea plenului.


"Este obligatoriu ca proiectul să intre la vot luni și, din punctul meu de vedere, este inadmisibil să lăsăm după atâta timp să treacă prin adoptare tacită, mai ales că am obținut și prelungirea termenului specific legilor complexe la 60 de zile", a anunțat Nicolae.


Dacă senatorii juriști vor întocmi luni raportul și îl vor înainta în aceeași zi Biroului permanent, conducerea Senatului poate decide includerea proiectului pe ordinea de zi a plenului din aceeași zi.


Amendamentul propus de senatorii Traian Băsescu (PMP) și Liviu Brăiloiu (PSD), adoptat săptămâna trecută de Comisia juridică a Senatului, care prevedea grațierea faptelor de corupție a generat un val de proteste în societate, motiv pentru care senatorii juriști au revenit în mai puțin de 24 de ore asupra deciziei și au exceptat de la grațiere cele șase infracțiuni care vizau corupții.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4909 secunde