Senatorii au decis că președinții partidelor nu pot beneficia de protecția SPP

119
Senatorii au decis că președinții partidelor nu pot beneficia de protecția SPP - senatoriiaudecis-1447869271.jpg

Articole de la același autor

Senatul a adoptat, ieri, proiectul de lege privind Ordonanța de Urgență 43/2015, fără articolele care prevedeau că Serviciul de Pază și Protecție (SPP) va asigura protecție și președinților de partide parlamentare, acestea fiind eliminate din actul normativ de comisia de apărare. 


Articolul potrivit căruia SPP poate asigura, gratuit, protecție și președinților de partide parlamentare a fost eliminat de Comisia de apărare de la Senat în 3 noiembrie. Tot atunci a fost eliminat din proiectul de lege și articolul care prevedea secretizarea întregii activități a serviciului.


Proiectul de lege de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.43/2015 privind unele măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activității de curierat a materialelor clasificate și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost adoptat în plenul Senatului cu 96 de voturi "pentru" și o abținere.


Ordonanța de Urgență prevede asigurarea mijloacelor de transport pentru curierat a materialelor NATO și UE clasificate, conform standardelor cerute privind condițiile de siguranță.


Totodată, Oficiul Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) a primit dreptul să achiziționeze două mijloace de transport pentru care s-a repartizat și o cotă de combus-tibil de până la 500 de litri pe lună.


Proiectul de lege va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Senatorii au chiulit din ședința plenului
Pagina a fost generata in 0.7868 secunde