Senatorii au decis ca ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare națională

275
1
Senatorii au decis ca ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare națională - senatoriiaudecis-1444759729.jpg

Articole de la același autor

Senatul a adoptat, ieri, propunerea legislativă privind instituirea Zilei Naționale a Unirii Basarabiei cu România în data de 27 martie. 


"Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupație țaristă, Basarabia a revenit în granițele ei firești, fiind prima provincie românească ce s-a unit cu România. Este obligația noastră, a celor care astăzi răspundem în fața românilor, de a demonstra că prețuim valorile românești de veacuri și pe cei care ni le-au lăsat moștenire", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative. 


Propunerea legislativă prevede că "ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, se declară ca zi de sărbătoare națională", iar Guvernul României și autoritățile publice centrale și locale iau măsurile necesare pentru ca la această dată să fie arborat drapelul României. 


Propunerea legislativă, care a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, cu 79 de voturi "pentru", va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.


Comentează știrea

a
14 octombrie 2015
a

Romania stii ce te astepta?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Senatorii au chiulit din ședința plenului
Pagina a fost generata in 0.8686 secunde