Senatorii şi deputaţii USR au demisionat din Parlamentul României. Ce spune Stelian Ion

1756

Articole de la același autor

Senatorii şi deputaţii USR şi-au dat marţi demisiile din Parlamentul României înainte de finalul mandatului, pentru ca statul român să nu fie obligat să le plătească pensiile speciale. Este un gest incredibil făcut de cei din USR care i-a luat prin surprindere şi pe colegii lor, reprezentanţi ai celorlalte partide. Parlamentarii USR s-au prezentat la Parlamentul României cu pancarte pe care stătea scris sloganul „Fără pensii speciale”.

Deputatul USR Stelian Ion a explicat pentru „Cuget Liber” gestul făcut de el şi de colegii săi. „Era un moment pe care l-am pregătit de mult timp şi care ne-a fost solicitat inclusiv de către cetăţenii cu care ne-am întâlnit şi în campanie şi în afara campaniei. Eu mi-aş fi dorit să putem avea o lege în vigoare de eliminare a pensiilor şi să nu mai discutăm de necesitatea unui astfel de demers. Din păcate, unii mai mult au mimat faptul că vor desfiinţarea pensiilor speciale şi iată că nici măcar pensiile speciale ale parlamentarilor nu au fost înlăturate. Era nefiresc să terminăm mandatul şi să putem beneficia în momentul în care împlineam vârsta de pensionare de această pensie după ce ne-am bătut patru ani de zile în Parlament să le desfiinţăm. Oamenii aveau această aşteptare de la noi şi am avut o discuţie în grupul parlamentar, am decis să facem acest pas cu toţii şi sunt sigur că va avea efecte concrete în privinţa patrimoniului fiecăruia dintre noi. Cei care se dau de ceasul morţii şi spun că de fapt este un gest populist, că vezi Doamne facem lucrul acesta doar de ochii lumii, sunt poftiţi să facă ceea ce consideră de cuviinţă. Până una alta, ei vor beneficia de aceste pensii şi aici mă refer la colegii din Parlament care critică gestul nostru”, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion nu înţelege de ce gestul lui şi al colegilor săi este atât de criticat de parlamentarii PNL. Acesta este de părere că liberalii puteau veni cu o altă soluţie, însă nu au făcut nimic în acest sens.

„Am observat că cei din PNL sunt împotriva demersului nostru, deşi nu ştiu cu ce îi deranjează pe ei aşa tare acest lucru. Puteau veni şi ei cu o altă soluţie. Până una alta, ei vor beneficia de această pensie. Unii vorbesc şi alţii fac chestii concrete. Noi ne-am dat demisiile cu data de 18 noiembrie pentru că acea dată este ultima din acest mandat. Până atunci se pot valida aceste demisii pentru că altfel intram într-o sarabandă ciudată”, a concluzionat Stelian Ion.

(Comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România Filiala Constanţa, executat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 11200021)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5325 secunde