Senatorii vor ca șoferii care blochează mașinile parcate regulamentar să fie amendați

184
Șoferii care blochează mașinile parcate regulamentar vor fi amendați cu sume până la 500 de lei și tot ei vor suporta eventualele daune produse de cei care au fost blocați și încearcă să iasă din parcare. Aceasta se va întâmpla dacă un proiect de lege depus de doi deputați va fi aprobat de Parlamentul României. Inițiativa se află pentru dezbatere la Senat.
Deputații PSD Ion Călin și Gheorghe Ciocan au depus proiectul de lege motivând că sunt tot mai multe cazuri în care conducători auto nedisciplinați își parchează mașinile împiedicându-i pe șoferii care și-au parcat autoturismele regulamentar să părăsească locul de parcare.
Proiectul de lege stabilește astfel că, împiedicarea unui autoturism parcat regulamentar de a părăsi locul de parcare, la inițiativa deținătorului acestuia, constituie contravenție și  se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 și 500 de lei.
Potrivit inițiativei legislative, eventualele pagube produse autoturismului care a împiedicat ieșirea din locul de parcare a autoturismului parcat regulamentar, se suportă de deținătorul autoturismului care a împiedicat ieșirea din parcare.
Propunerea legislativă pentru stabilirea unei contravenții privind circulația pe drumurile publice, depusă de cei doi deputați, se află în vederea dezbaterii la Senat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2926 secunde