Concurs Senatorul Iulian Urban propune pedeapsa cu moartea pentru violatorii de minori

314

Articole de la același autor

Senatorul PDL Iulian Urban a depus, ieri, la Senat un proiect de modificare a Codului Penal în vederea pedepsirii mai drastice a pedofililor și propune chiar pedeapsa cu moartea pentru persoanele care violează un minor sub vârsta de zece ani și care moare sau se sinucide ca urmare a faptei.

Astfel, potrivit expunerii de motive, proiectul este depus având în vedere recentul caz prezentat în media privind fata de 10 ani care a fost violată și ucisă la Jimbolia.

"Luând în calcul gravitatea unor asemenea fapte, cu raportare la vârsta fragedă a victimei, precum și la comportamentul deviant al unui asemenea individ, apreciind totodată că ase-menea fapte nu ajung să fie sancționate pe măsură în condițiile actualului regim sancționator", Urban propune modificarea articolului 198 din Codul penal privind actul sexual cu un minor. El solicită o modificare, în sensul intro-ducerii pedepsei cu moartea pentru "fapta individului care întreține un act sexual cu un minor în vârstă de până la 10 ani, faptă care duce la moar-tea sau sinuciderea victimei".

De notat că pedeapsa cu moartea este interzisă în România de Constituție prin articolul 22, aliniatul 3, lucru ce pune serioase probleme asupra constituționalității inițiativei senatorului PDL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6465 secunde