Singurătatea, haină grea…

Senatorul Marian Vasiliev vrea să rupă noul PMP. Își vrea, în instanță, UNPR-ul înapoi

814
4
Senatorul Marian Vasiliev vrea să rupă noul PMP. Își vrea, în instanță, UNPR-ul înapoi - marianvasiliev-1472993003.jpg

Articole de la același autor

Decizia liderilor UNPR ca formațiunea politică să fuzioneze cu PMP nu a fost pe placul tuturor membrilor partidului, cu atât mai mult în momentul în care au fost împărțite funcțiile la nivel județean.


Așa cum era de așteptat, și la Constanța a apărut prima "victimă" a fuziunii în persoana senatorului Marian Vasiliev, de la UNPR, care se aștepta să preia conducerea organizației de la Constanța, pe motiv că era singurul parlamentar pe care PMP îl avea la malul mării. În schimb, conducerea centrală a decis ca lider la Constanța să rămână Claudiu Palaz, de la PMP. 


Cum Vasiliev a primit doar funcția de vicepreședinte, ruperea de PMP nu a întârziat să apară. Ulterior, la scurt timp după ce conducerea centrală a decis ca Palaz să rămână la conducerea PMP Constanța, singurul parlamentar PMP pe care Constanța îl avea în persoana senatorului Marian Vasiliev a anunțat că rămâne "singur pe drum". De altfel, și din fișa înregistrată la Senat reiese că senatorul Marian Vasiliev este parlamentar independent.


Numai că, la scurt timp, Vasiliev a constatat că nu poate rămâne chiar "singur pe drum", ci poate avea alături oamenii care au crezut în UNPR și care nu au fost consultați niciodată dacă sunt sau nu de acord cu fuziunea cu PMP și, implicit, dispariția de pe scena politică a UNPR. În acest context, el a inițiat un demers juridic prin care speră să oprească dispariția formațiunii politice. 


"Am depus la Tribunalul București o cerere de intervenție prin care am solicitat anularea fuziunii dintre UNPR și PMP. Precizez că nu este un demers împotriva unei persoane sau a unui partid. Este un demers în numele miilor de membri UNPR care nu au fost consultați. Când decizi desființarea unui partid (asta înseamnă fuziune prin absorbție - radierea din Registrul Partidelor Politice) îl întrebi și pe membrul simplu de partid din cel mai mic și îndepărtat sat. Pentru că acel membru simplu de partid a muncit, a fost jignit de multe ori în campanie, a fost alături de cei care astăzi sunt consilieri, primari, deputați sau senatori. Iar deciziile luate de un grup, fără acceptul celor mulți și tăcuți, este o ofensă. Nu mă interesează că fuziunea s-a dorit cu PMP sau cu Partidul Cultivatorilor de Kiwi. Nu mă deranjează un partid sau altul. Nu am o problemă cu alte partide. Problema mea este cu partidul meu. Partid în care deciziile s-au luat fără ca măcar un delegat dintr-un județ să aibă dreptul la cuvânt. Sau să voteze! Dar toate aceste detalii le voi prezenta, discret și respectuos, instanței de judecată", a transmis senatorul Marian Vasiliev.
Mai mult, el s-a adresat și membrilor UNPR pe care i-a anunțat că, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, sunt toți membri UNPR.


"Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, sunteți toți membri UNPR. Și nu puteți primi dispoziții de la membrii altor partide! Cei care și-au asumat funcții în alte partide, să își prezinte demisiile din UNPR și să se înscrie în ce partid doresc. Nu poți fi șef într-un partid și membru în altul. Capul sus dragi colegi, drapelele UNPR pe sedii, insignele cu vulturul în piept și Dumnezeu să ne ajute! Scopul demersului meu este ca UNPR, un partid de stânga, să meargă pe drumul său pe care îl va decide împreună cu toți membrii săi", a mai spus senatorul Marian Vasiliev.


Comentează știrea

Costea
5 septembrie 2016
Alooo

De când Vasiliev se gandeste la ultimul membru UNPR care locuieste la Urlatii de Deal?Vrajeala de doi bani.Cand a plecat de la Dan Diaconescu din partid ,a intrebat pe nenea Gogu din Uțuțoaia sa-i dea acceptul pentru lașitatea lui?Daca il punea presedinte de organizatie si era si pe lista de la parlamentare ,nu facea atat scandal. Dar așa, ramane o hahalera de doi bani.Nu-l mai bagati in seama ca dispare singur.

Vesnica dilema
5 septembrie 2016
Oul sau gaina ?

Si eu ma intreb ce a fost mai intai,senatorul Vasiliev sau Pepedede ? Raspunsul la intrebarea asta mi-l dau singur:la inceput a fost Elodia.Din Elodia s-a nascut un pepededeu,pepededeul a fatat mai multi pepededei si din ei s-a ivit unicul si nepretuitul senator de Constanta,Marian Vasiliev.Asta a fost la ultimele alegeri parlamentare,in anul 2012.Senatorul nici nu a terminat un mandat si o intrebare sacaitoare ne apare din nou in minte.Ce a fost mai intai,Marian Vasiliev sau UNPR ? Pai eu cred ca la inceput a fost cocosul PSD si gaina Mazare .Din PSD s-a nascut UNPR si pe UNPR a pus stapanire senatorul Vasiliev.El a schimbat trei partide in mai putin de 4 ani fara sa intrebe "miile" de simpatizanti care l-au votat in Pepedede.Acum ne itreaba el pe noi daca "milioanele" de votanti UNPR au fost de acord cu desfiintarea partidului UNPR.Ei bine,ne-am lamurit.La inceput a fost Marian Vasiliev.Ce a fost de demonstrat,am demonstrat.

VASILICA
5 septembrie 2016
lLA PESTELE DE MARE CU VULTURUL IN GHIARE

Vasiliev are dreptate . Toate hotararile privind soarta partidelor si viitorul acestora se iau fara ca membrii " de rand " sa fie consultati . Daca e sa stam stramb si sa judecam drept , PMP Constanta ar fi avut mult de castigat daca la cnducere ar fi fost nominalizat Vasiliev .Dar cine se poate pune cu Palaz , acest smecher oportunist si specialist in intriga si tragator de sfori ? Palaz e mort daca ramane fara functia in care s-a infipt ca o capuse . Coruptia , demagogia , ignorarea programelor , doctrinelor si statutelor ,constituie de mult fapte banale . Imputam insa dlui Vasiliev faptul ca n-a condamnat public comportarea celor doi pseudo-generali Oprea si Ontanu ,

PALAZ
5 septembrie 2016
lasa -ne

Vasiliev un retardat care se agata cu disperare de orce ca sa ramana in Parlament lipsa lui un pas inainte pentru tara Acest puturos mai bine s-ar duce la munca ,dar nu stie sa faca nimic

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6169 secunde