Palatul Copiilor, obiectiv disputat la CJC. Claudiu Palaz, înfrânt de liberali

1593
6
Palatul Copiilor, obiectiv disputat  la CJC. Claudiu Palaz, înfrânt de liberali - cjcpalatulcopiilor-1471451262.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii august. Pe ordinea de zi, s-au aflat 66 de proiecte de hotărâre. Dacă în alte situații proiectele erau votate pe bandă rulantă, de această dată, noua echipă a liberalilor a cerut explicații la mai multe proiecte și chiar a reușit să blocheze unul din cele mai interesante.

Așadar, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de hotărâre privind exprimarea acordului pentru preluarea unui bun imobil, proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, în administrarea CJC.

Practic, este vorba despre preluarea Palatului Copiilor sau "Parcul Pionierilor", cum este cunoscut de constănțeni, de către CJC, proiectul fiind inițiat de vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, de la Mișcarea Populară.

Liberalii nu au fost de acord cu acest proiect și au votat împotrivă. Ei au argumentat că nu există bani la CJC pentru întreținerea acestuia, cu atât mai mult cu cât există alte obiective aflate în subordinea CJC care se află în paragină. În acest context, au dat drept exemplu Grădina de Vară Soveja. Pentru că proiectul vizează un obiectiv de patrimoniu, ca să treacă, era necesar să voteze două treimi din consilierii județeni, ceea ce nu s-a întâmplat. Concret, doar PSD și PMP au fost "pentru", în timp ce liberalii au votat împotrivă și, în consecință, proiectul a picat.

"Proiectul propus de PMP nu presupunea niciun efort bugetar din partea Consiliului Județean. Era numai un proiect de demarare a procedurilor de preluare a Palatului Copiilor în subordinea CJ, tocmai pentru a stopa degradarea acestuia, iar ulterior, după definitivarea acestor proceduri, urma să discutăm și despre investiții. Votul consilierilor PNL a fost unul surprinzător. Este cunoscută de către toți constănțenii starea de degradare în care se află Palatul Copiilor. Nu știu dacă cei de la PNL nu cunosc această realitate sau au vrut de fapt să continue practica din mandatele trecute, de a lasă în paragină un obiectiv atât de important", a declarat vicepreședintele PMP, Claudiu Palaz.

CJC, contracte cu avocați de renume

În altă ordine de idei, în cadrul ședinței de ieri au fost votate și alte proiecte, unul dintre acestea vizând constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor unităților administrativ - teritoriale în vederea repartizării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat. De asemenea, în cadrul întâlnirii, s-a aprobat monografia economico-militară a județului Constanța și planul de analiză și acoperire a riscurilor al județului Constanța.

Aleșii au mai decis și modificarea componenței unor comisii din cadrul anumitor instituții din subordinea CJC, mai exact, a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism și componența nominală a Comisiei pentru Protecția Copilului Constanța.

Totodată, pe parcursul întâlnirii, a fost discutat și votat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de atribuire în vederea închirierii spațiilor din cadrul Centrului de Excelență în Turism și Servicii Tomis.

Alte două proiecte au făcut referire la încheierea unor contracte ce privesc servicii de asistare, consiliere și reprezentare juridică. Primul dintre acestea urmează să fie încheiat cu cabinetul avocatului Silvia Muhscină, iar al doilea cu Societatea Civilă de Avocați Apostol Armeanu și Cristiana Grecu.

Pe de altă parte, alte proiecte au vizat desemnarea unor reprezentanți din partea CJC în Adunările Generale ale unor societăți sau asociații precum RAJA, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Dobrogea", Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Constanța", Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Sud-Est" pentru Situații de Urgență, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Apă-Canal" Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "ITI Delta Dunării" Constanța, Asociația Grup de Acțiune Locală Constanța Centru, Asociația Grup de Acțiune Locală Constanța Sud și Asociația Grup Local Dobrogea Nord.

În plus, în cadrul ședinței, au fost apro-bate și proiectele ce fac referire la acordarea unor ajutoare sociale de urgență. 

Comentează știrea

nicusor C
18 august 2016
deosebita achizitie

Cumnata consilierului judetean George Muhscina va reprezenta juridic CJC, Silvia Muschina

Intrebatorescu
18 august 2016
Cata atentie pentru cultura dom'le!

Nu mai aveti terenuri ultracentrale de furat domnilor? Cine a facut lobby ( nume legal ptr. MITA) la ultraculturalul "Pa LaS"? Un anumit centru comercial? Sau firma constructoare..?! :) De fapt, furatul de la stat e politica si practica preferata de dupa '89.. In fine, botul jos si inapoi in cusca!

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

luk
18 august 2016
Idioti

Ce le-ar mai place unora dinte consilierii labari anumite terenuri de acolo!! Calxulul e f simplu si s-a aplicat deja cu succes in Piata Ovidiu...il lasam in paragina totala si dupa aia cu ceva fitile de la Bucuresti mutam cluburile intr-o scoala si dupa aia fericire maxima!!!! Ii urez "succese"maxime PNL ului la viitoarele alegeri :(

MIHAI
18 august 2016
MOARE DE GRIJA PALATULUI

Dl Palaz , Marele Maestru al Combinatiilor , nu se dezminte nici cu aceasta ocazie . Perfidia specifica , manifestata permanent de acest cameleon politicianist rezulta si de data asta din declaratia mentionata mai sus . Retinem ca degradarea palatului se va opri instantaneu imediat ce va fi preluat de CJC , adica de el si gasca lui . Se va vedea mai tarziu daca sunt sau bani pentru a se spoi cladirea care a inceput sa se degradeze inca de pe vremea cand marele maestro era prefect si n-a facut nimic deoarece avea dujreri in pix. Poate dl Palaz , ajuns sluga la darloaga sa ne spuna in ce imprejurare si-a manifestat indignarea si ingrijotrarea de cand a inceput " degradarea " ?

m
18 august 2016
m

Iuda palas vrea palatul copiilor pentru a intra mafiotii pe trenul de karting.Acest teren este miza.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4891 secunde