Viorel Badea (PNL):

"Este nevoie să înființăm un minister al românilor de pretutindeni"

354

Articole de la același autor

Senatorul PNL Diaspora Viorel Badea a declarat, ieri, că este nevoie de înființarea unui minister al românilor de pretutindeni, ideea fiind susținută și promovată și de reprezentanții românilor din comunitățile istorice sau din diaspora.

Parlamentarul a declarat că, în acest moment, politica statului român față de românii de pretutindeni este "profund haotică" și trebuie să se facă o schimbare în interiorul instituțiilor.

"Singura posibilitate a schimba efectiv ceva este să începem de la o schimbare de la interiorul instituțiilor, pentru că, de multe ori, instituțiile sunt rădăcina tuturor relelor. În momentul acesta, politica statului român față de românii de pretutindeni este una profund haotică și, pentru a putea face ordine în acest haos, trebuie să facem ordine în instituții, trebuie să schimbăm resursele, fie că este vorba de resurse umane, fie că este o vorba de o upgradare a resurselor financiare. Consider că este nevoie să înființăm un minister al românilor de pretutindeni, care să adune în sine tot ceea ce înseamnă interes instituțional al statului român pentru diaspora românească și pentru comunitățile învecinate", a declarat senatorul Viorel Badea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3619 secunde