X

Senatorul Ștefan Mihu, semnal de alarmă privind valorificarea voucherelor de vacanță

654
Senatorul Ștefan Mihu, semnal de alarmă privind valorificarea voucherelor de vacanță - stefanmihu4-1567631855.jpg
Parlamentarul Ștefan Mihu, de la PSD Constanța, a adresat, în ultima ședință a Senatului, o interpelare către ministrul Turismului, Bogdan Trif, după ce a sesizat unele disfuncționalități în utilizarea voucherelor de vacanță de către operatorii economici cu activitate în turism.


În acest context, senatorul constănțean a solicitat ministerului măsuri pentru o bună funcționare a sistemului. 
"Lansarea voucherelor de vacanță, în urmă cu câțiva ani, s-a dovedit o măsură extrem de bine primită de cetățeni și, în egală măsură, pe deplin pertinentă din punct de vedere economic și deosebit de profitabilă pentru turismul românesc. Demersul a contribuit în mod semnificativ la impulsionarea dezvoltării și modernizării multor așezăminte hoteliere și pensiuni, îndeosebi din rândul celor cu cotații medii, cum sunt cele de două sau trei «stele», respectiv «margarete», oferind, în același timp, oportunitatea pentru mii și zeci de mii de familii să beneficieze de posibilități sporite și binevenite de odihnă, recreere și/sau tratament.


Dincolo de aspectele pozitive menționate, este important să semnalăm, însă, că nu toți agenții economici din turism au înțeles, din păcate, să aibă un comportament corect și, în egală măsură legal, atunci când vine vorba de valorificarea voucherelor de vacanță", a spus senatorul Ștefan Mihu.


Printre altele, acesta a adăugat că există nu puține cazuri, în care proprietari de hoteluri și pensiuni încearcă prin diverse mijloace să obțină profituri suplimentare. 
"Există în acest sens, nu puține cazuri, în care proprietari de hoteluri și pensiuni încearcă prin mijloace situate în afara cadrului legal să 
«stoarcă» profituri suplimentare din utilizarea acestui instrument de plată, pretinzând și impunând, sub diferite pretexte, cotații inferioare voucherelor de vacanță, in raport cu valoarea lor nominală. Față de cele de mai sus, apreciem că Ministerul Turismului are datoria și responsabilitatea multiplicării controalelor efectuate la nivelul unităților de cazare din rețeaua națională de hoteluri și pensiuni, vizând verificarea modului în care acestea își îndeplinesc obligațiile legale de funcționare asumate, inclusiv atunci când se pune problema utilizării voucherelor de vacanță, fără a exclude, acolo unde este cazul, sancțiunile de rigoare pentru cei care încearcă să «fenteze» legea", a mai spus parlamentarul Ștefan Mihu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9144 secunde