Senatorul Viorel Badea vrea înființarea unui Minister al Românilor de Pretutindeni

149
Senatorul Viorel Badea vrea înființarea unui Minister al Românilor de Pretutindeni - 80026viorelbadea-1355833928.jpg

Senatorul de diaspora Viorel Badea (PDL) consideră că înființarea unui post de ministru delegat pentru comunitățile de români din străinătate și din Republica Moldova nu acoperă solicitările venite din partea comunităților de români care au cerut, "în permanență", autorităților de la București, crearea unui Minister al Românilor de Pretutindeni în subordinea prim-ministrului.
Potrivit Agerpres, de asemenea, Badea a recomandat Guvernului ca persoana care va fi numită în funcția de ministru delegat să nu transmită comunităților de români un 'semnal politic partizan', ci unul de promovare a intereselor românilor din diaspora și de protejare a valorilor și identității naționale.


"Eu consider că este absolut necesar ca semnalul pe care noi îl dăm comunităților de români de pretutindeni nu trebuie să fie unul politic partizan, ci un semnal politic național care să urmărească interesul românilor de pretutindeni. Cred că acest ministru trebuie să se fixeze în mod clar pe promovarea și pe protejarea identității naționale a românilor", a declarat, marți, senatorul, la Palatul Parlamentului.


Potrivit lui Badea, nu ar trebui abandonată 'sub nicio formă' ideea creării unui minister de sine stătător care să se ocupe de problematica comunităților de români.


'Este absolut necesar ca Guvernul să ia o decizie legată de crearea unui Minister al Românilor de Pretutindeni. Cred că acest minister nu trebuie să fie unul de partid, ci unul care să promoveze interesele statului român în toate comunitățile de români de pretutindeni', a mai spus acesta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Ei sunt noii parlamentari de Constanța
Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Mircea Diaconu, la judecata CCR
Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Mircea Diaconu nu mai este senator
Pagina a fost generata in 0.8607 secunde