Senatul a adoptat un proiect de lege privind protejarea mediului marin

122
Senatul a adoptat un proiect de lege privind protejarea mediului marin - parlament-1366726015.jpg
Senatul a adoptat un proiect de lege, prioritate legislativă a Guvernului, privind stabilirea strategiei pentru protejarea mediului marin. 
Potrivit proiectului, autoritatea publică centrală din domeniul apelor va stabili pentru apele marine un set complet de mediu sau indicatori relevanți, în scopul de a orienta eforturile în vederea atingerii stării ecologice bune a mediului marin. 


"Pentru regiunea marină Marea Neagră, autoritatea publică centrală din domeniul apelor identifică măsurile necesare pentru a atinge sau pentru a menține starea ecologică bună în apele sale. Autoritatea publică centrală din domeniul apelor examinează implicațiile programului de măsuri pentru apele aflate dincolo de apele lor marine în scopul diminuării riscului unor efecte negative și dacă este posibil în vederea realizării unui impact pozitiv asupra apelor în cauză", prevede proiectul. Totodată, autoritatea publică centrală din domeniul apelor va prezenta în programul de măsuri și situațiile care vor fi comunicate Comisiei Europene. Potrivit Agerpres, Senatul este prima cameră decizională, legea având caracter de lege ordinară.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4832 secunde