"Și românii și francezii și olandezii vor pierde din cauza amânării aderării la Schengen"

329

Articole recomandate

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat, vineri, că nu numai românii, dar și francezii, germanii sau olandezii vor pierde, din punct de vedere economic, din cauza amânării aderării României la Spațiul Schengen.


Întrebat de jurnaliștii de la postul de radio France Inter dacă i se pare gravă decizia de la Consiliul JAI de amânare a discuției privind aderarea României și Bulgariei la Schengen, ministrul de Externe a precizat că Bucureștiul și-a făcut treaba.


"Avem libertatea de circulație, care este o valoare fundamentală a UE. O avem de la 1 ianuarie 2007. Dar se amestecă atât de des două lucruri care sunt complet diferite. Imigrația ilegală provenind din exteriorul UE e complet diferită de libertatea (de circulație - n.r.) din interiorul UE. În plus, noi ne-am făcut toată treaba", a spus Titus Corlățean, într-un interviu acordat France Inter.


El a reamintit faptul că România a investit "mai mult de un miliard de euro pentru a avea o frontieră securizată", scrie Mediafax.
În opinia sa, nu doar România are de pierdut din amânarea aderării la Schengen, ci și alți europeni.


"Noi toți, noi românii, voi, francezii, germanii, olandezii, care au o activitate economică foarte importantă în această țară, noi toți vom pierde din punct de vedere economic din cauza acestei decizii de a amâna aderarea (României - n.r.) la Schengen", a spus el, citat de Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5774 secunde