Sistemul de alimentare cu apă, reabilitat la Cernavodă

1080
Întreținerea și modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare este un obiectiv important în strategia de dezvoltare a Primăriei Cernavodă iar orașul Cernavodă este beneficiarul unor proiecte de acest gen cu finanțare nerambursabilă.
Unul dintre proiecte care se derulează, în această perioadă, este "Reabilitarea și extin-derea sistemului de alimentare cu apă în orașul Cernavodă". Acesta a fost implementat prin Compania Națională de Investiții. Proiectul prevede reabi-litarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a stațiilor de tratare a apei potabile și a stațiilor de epurare a apelor uzate.
Lucrările ce vor fi realizate sunt înlocuirea rețelei de canalizare menajeră din centrul orașului de pe strada Dacia, cu o nouă rețea în vederea preluării apelor menajere, rețele de canalizare în două cartiere cu locuințe noi și devi-erea conductei de aducțiune apă potabilă în lungime de 829 de metri pe podul Sfânta Maria.
Până în prezent, a fost executată rețeaua de canalizare pluvială în cartierele Dealul Sofia și I.D Chirescu. De asemenea, au început lucrările la reabilitarea canalizărilor menajere și pluvială în zona Centru pe strada Dacia.
Reprezentanții Primăriei Cernavodă susțin că urmează reabilitarea conductei de aducțiune apă potabilă ce traversează podul Sfânta Maria și reabilitarea a patru stații de pompare ape uzate SP Atom, SP CNE, SP Parc și SP Columbia.
Investiția în valoare de aproximativ 3.500.000 de euro este suportată în procent de 78% de Compania Națională de Investiții (CNI) iar restul de la bugetul local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7291 secunde