Klaus Iohannis, solicitare către Guvern:

"Solicit o analiză profundă și prezentarea de soluții față de recursul compensatoriu"

347

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, ieri, Guvernului să facă, în timp scurt, o analiză profundă privind problema recursului compensatoriu și să vină cu soluții, subliniind că se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament pentru a se corecta legislația.

"Solicit Guvernului României să facă, în timp scurt, o analiză profundă și să vină cu soluții. Repet: solicit Guvernului o analiză profundă și prezentarea de soluții. Aceste soluții trebuie să vină de la Guvern, de la Ministerul de Justiție. Se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislația. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină și să caute vinovați în loc să caute soluții", a afirmat Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă transmisă în direct de la Palatul Cotroceni.

Potrivit șefului statului, siguranța cetățeanului nu este negociabilă.

"Foarte mulți au observat și s-a discutat foarte mult în diferite emisiuni și alte medii despre delincvenți care au fost eliberați mai repede decât au avut sentința în baza a ceva ce se numește recursul compensatoriu, adică au fost eliberați mai repede deoarece condițiile în închisorile din România sunt proaste. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care este în vigoare. Pe de altă parte, trebuie să spun foarte clar și răspicat - siguranța cetățeanului român nu este negociabilă. Așadar, trebuie să tragem câteva concluzii și asta rapid și să venim cu măsuri care permit omului de rând să stea liniștit acasă și să nu se teamă că un delincvent eliberat vine peste el", a menționat Iohannis.

El a arătat că soluția la această problemă nu o reprezintă căutarea vinovaților în alte guvernări și în alte majorități.

"Am observat tot felul de poziții și la guvernanți și din majoritatea parlamentară, dar și din opoziție, care toate seamănă între ele: se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar: Nu asta este soluția. Căutarea vinovaților în alte guvernări și în alte majorități nu a rezolvat încă niciodată vreo problemă. Și de aceea solicit Guvernului României să facă într-un timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții. Repet - solicit Guvernului o analiză profundă și prezentarea de soluții. Aceste soluții trebuie să vină de la Guvern, de la Ministerul de Justiție, se poate intra în procedura foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislația. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină și să caute vinovați în loc să caute soluții. Solicit Guvernului României să vină urgent cu soluții pentru această chestiune", a mai spus Iohannis.

Ce spune PSD

În replică, reprezentanții PSD au precizat că președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea Prună a recursului compensatoriu, fără să o conteste la Curtea Constituțională și fără să o trimită la reexaminare.

Mai mult, PSD i-a răspuns șefului statului, social-democrații afirmând că premierul a anunțat încă de marți că va veni cu soluții pentru a repara problemele acestei legi.

"Iohannis nu vrea să se caute vinovații pentru efectele negative ale Legii Prună privind recursul compensatoriu. Doar vinovații nu vor să fie căutați vinovații! Iohannis a promulgat Legea Prună a recursului compensatoriu, fără să o conteste la Curtea Constituțională și fără să o trimită la reexaminare. Iohannis în geacă roșie protesta în stradă să nu se dea grațiere pentru deținuții non-violenți - soluția care rezolva problema aglomerației din penitenciare, fără a pune azi în pericol siguranța cetățenilor. Acum, Iohannis cere Guvernului soluții după ce premierul Dăncilă a anunțat marți seară că va veni cu soluții pentru a repara problemele Legii Prună", potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.565 secunde