Soluția penală îi permite lui Dumitru Moinescu să candideze la primărie

2333
13
Soluția penală îi permite lui Dumitru Moinescu să candideze la primărie - primariamedgidiamoinescu1-1318238127.jpg
Deoarece între democrat-liberalii constănțeni există divergențe de opinii cu privire la soluția pronunțată în dosarul fostului primar al orașului Medgidia, "Cuget Liber" publică, integral, soluția așa cum a fost ea dată de magistrații Curții de Apel Constanța.
"Soluție: PRON.07.10.2011 DEC.PEN.-927/P - În temeiul art.38515 pct.2 lit."d" Cod procedură penală, Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constata, împotriva deciziei penale nr.174/11.05.2011 a Tribunalului Constanța, și a sentinței penale nr.1113/25.05.2010 pronunțată de Judecătoria Medgidia; Casează hotărârile recurate și rejudecând dispune: În temeiul art.345 alin.,2 cod procedură penală; Condamnă pe inculpatul MOINESCU DUMITRU, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului prevăzută de art.264 alin.1 Cod Penal la pedeapsa de 6 luni închisoare. În temeiul art.81 Cod Penal suspendă condiționat executarea pedepsei pe un termen de 2 ani și 6 luni. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie prin interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a și lit.b Cod Penal. Suspendă condiționat și executarea pedepsei accesorii. Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art.83 Cod Penal. Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, de 2.500 lei. Înlătură dispozițiile contrare. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi 07.10.2011".
Concret, pe lângă pedeapsa de șase luni care nu va fi executată într-un penitenciar, magistrații au dispus și interzicerea drepturilor de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, precum și dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat. Cele două interdicții fac parte din pedeapsa accesorie aplicată. Deoarece magistrații au dispus și suspendarea executării pedepsei accesorii, din punct de vedere penal, Dumitru Moinescu are dreptul de a candida la primărie așa cum dorește.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
justitiarul
10 octombrie 2011
corect

Felicitari reporterilor acestui ziar care ne informeaza asa cum trebuie. Celelate ziare interpreteaza condamnarea lui Moinescu asa cum le convine mai bine pentru al discredita dar vad ca voi,ati explicat corect aceasta sentinta.Nu am decat sa va felicit si sa-i urez succes d-lui Moinescu in lupta cu mafia iordacheana si constanteana.

cititor
10 octombrie 2011
ASA DA,STIRE

MULTUMIM D-LOR ZIARISTI,SE VEDE PROFESIONALISMUL DVS. ABIA ACUM AM INTELES ADEVARUL.NE BUCURAM CA FOSTUL PRIMAR SI VIITORUL PRIMAR DE LA MEDGIDIA VA PUTEA CANDIDA IN 2012. ACEL ORAS MEDGIDIA TREBUIE SALVAT .AM PARINTII IN ACEL ORAS SI SE PLANG CA DE TREI ANI ACTUALUL PRIMAR NU A FACUT NIMIC.MOINESCU VA FACE PARCUL INDUSTRIAL LA MEDGIDIA SI NE VOM PUTEA INTOARCE SI NOI PENTRU A MUNCI SI PENTRU A AVEA GRIJA DE PARINTII NOSTRI. SUCCES D-LE MOINESCU!

medgidian
10 octombrie 2011
daca-i bal,bal sa fie

ha,ha,ha ! Moinescu a fost condamnat? Foarte bine! Eiiii....acum sa vina infata medgidienilor si sa explice de ce a fost condamnat,asa ca toata presa ar trebui sa fie cu ochii pe acest eveniment pentru a nu se mai repeta. Televiziunea locala sa-l cheme in fata nostra sa il vedem si sa-l auzim pe Moinescu ce mai are spus. D-na Mioara Tutu are datoria sa ne informeze si sa-l aduca pe Moinescu in fata noastra.Nu este cumva "mai intai adevbarul "sloganul acestei televiziuni? Hai Moinescule sa vedem ce mai ai de zis acum?

cititor
10 octombrie 2011
fii sigur ca TV isi face treaba

Da,mi s-ar parea corect ca atat ziarele(asa cum face acest ziar),cat si TV locala sa ii aduca pe cei vinovati sau nevinovati in fata noastra. Si eu vreau sa aud direct din gura lui Moinescu ce are de spus in privinta acestei condamnari.Pana acum am crezut in cele ce spune Moinescu,aveam de gand sa-l votez dar acum nu stiu ce sa mai fac.Daca d-l Moinescu are curaj sa vina in fata telespectatorilor medgidieni,ramane de vazut.Asteptam.

acelasi locuitor al medgidiei
10 octombrie 2011
oare,oare

oare asa sa fie??.Ce spune Doamna GHEORGHIU avocata si consiliera locala ?.Sa ne lamureasca un jurist care stie legea si nu cel care o interpreteaza.

medgidia
10 octombrie 2011
afara cu moinescu

e un hot

ioana
10 octombrie 2011
de ce e hot, domnule?

Ce dovezi aveti ca e hot? dovezi nu acuzatii aiurea in tramvai!

medgidia
10 octombrie 2011
dovezi au procurorii

altfel nu l-ar fi condamnat, ioana draga

ioana
10 octombrie 2011
dovezi mincinoase

Ce incredere poti sa ai in asa zisele dovezi ale procurorilor corupti platiti de pdl???

judecatorul
10 octombrie 2011
iordacheni,v-ati bucurat prea devreme

Nu este nevoie sa va mai intrebati daca acest domn Moinescu mai poate candida,ca va raspund eu : DA

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu știam că Moinescu are dosar penal"
Pagina a fost generata in 0.9228 secunde