Sondaj IRES: USL va rezista, Crin Antonescu rămâne candidatul Uniunii la prezidențiale

281
1
Sondaj IRES: USL va rezista, Crin Antonescu rămâne candidatul Uniunii la prezidențiale - crin-1348039750.jpg
Uniunea Social Liberală va rezista, iar Crin Antonescu va rămâne candidatul USL pentru alegerile prezidențiale, relevă o cercetare sociologică realizată, pe 10 septembrie, de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), transmisă marți AGERPRES.

La întrebarea 'credeți că USL va rezista sau se va rupe în această toamnă', 61% dintre persoanele intervievate au susținut că Uniunea va rezista, 31% că nu va rezista, iar 8% nu știu.

În opinia a 54% dintre subiecți, Crin Antonescu va rămâne candidatul Uniunii Social Liberale pentru alegerile prezidențiale. 31% dintre respondenți au spus că nu, 11% - este posibil, 4% - nu știu.

De asemenea, 58% dintre subiecții cercetării au afirmat că Traian Băsescu nu îl va nominaliza pe Victor Ponta premier dacă USL va câștiga alegerile, 35% au susținut că da, iar 7% - nu știu.

45% dintre respondenți spun că USL nu va mai încerca o suspendare a președintelui țării în această toamnă, 39% - da, iar 16% afirmă că acest lucru este posibil.

Întrebați dacă cred că Sorin Oprescu are șanse să candideze la Președinție în 2014, 66% dintre persoanele intervievate au răspuns că da, 30% - nu, 4% - nu știu.

66% dintre intervievați cred că Mihai-Răzvan Ungureanu va fi nominalizat candidat al PDL și coaliției de dreapta la alegerile prezidențiale, 25% au susținut că nu, în timp ce 8% - nu știu și 1% - nu răspund.

30% dintre subiecți au susținut că se vor face alegeri pentru Președinție înainte de termenul din 2014, 18% că acest lucru este posibil, iar 46% au spus că nu și 6% - nu știu.

Totodată, 75% dintre intervievați au susținut că 'vor continua scandalurile' și doar 21% au afirmat că Traian Băsescu va coabita cu Guvernul Ponta. 3% - nu știu, 1% - nu răspund. 

Comentează știrea

gresit
19 septembrie 2012
alegere proasta

bagati-l repede in joc pe Sorin Oprescu.In caz contrar,va iesi cu siguranta Ungureanu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6714 secunde