Sorin Grindeanu a transmis o scrisoare de condoleanțe premierului britanic, Theresa May

127
Sorin Grindeanu a transmis o scrisoare de condoleanțe premierului britanic, Theresa May - soringrindeanu-1490300578.jpg
Sorin Grindeanu a transmis o scrisoare premierului Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Theresa May, în care își exprimă solidaritatea față de poporul britanic și transmite condoleanțe familiilor victimelor atacului de la Londra.


Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul român condamnă ferm orice astfel de act și se alătură eforturilor internaționale de combatere a terorismului.


"Acest act de lașitate ne arată, încă o dată, că trebuie să fim uniți în apărarea valorilor și principiilor noastre. România își exprimă solidaritatea cu Marea Britanie în lupta contra oricăror forme de terorism", afirmă premierul Sorin Grindeanu.


Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi dimineață, că una dintre cele două persoane de cetățenie română rănite în urma atacului de miercuri după-amiază de la Londra se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită ușor în urma incidentului, a fost externată.


La rândul său, ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o 'intervenție chirurgicală complicată', iar starea acesteia continuă să fie critică.


Miercuri, un bărbat a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra, iar după aceea a reușit să înjunghie un polițist și a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel și doi dintre pietonii loviți de mașina atacatorului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9636 secunde