Șoseaua de Coastă, o investiție contra-cronometru. Cum se va putea ajunge din Portul Tomis în Mamaia

6230
8

Articole de la același autor

Unul dintre cele mai vechi proiecte ale municipalității menit să ducă la dezvoltarea zonei centrale, dar și să descongestioneze traficul prin oraș ar putea fi realizat până în vara anului viitor, dacă actualul primar interimar Decebal Făgădău va ajunge la o înțelegere cu firma care a câștigat licitația privind construcția.

Chiar dacă proiectul este finanțat din fonduri europene, iar regula principală este ca ultimele decontări să se realizeze până pe 31 decembrie 2015, viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău a spus, ieri, că s-a primit aprobare de la Comisia Europeană care să-i permită să devanseze termenul astfel încât lucrările să fie încadrate în acest exercițiu financiar.

"Suntem în negocieri cu firma care a câștigat licitația. Cu firma Tecte. Comisia Europeană a aprobat ca termen până la care se poate realiza proiectul luna iunie 2016. Încercăm să stabilim cu firma câștigătoare dacă poate finaliza lucrarea în termen, pentru că, altfel, trebuie să suportăm întreaga sumă din bugetul local. Sperăm să ajungem la o înțelegere în acest sens. Dacă nu, vom aștepta următorul exercițiu financiar", a declarat Decebal Făgădău.

În urmă cu un an, Primăria Constanța a reușit să acceseze finanțare euro-peană de 32,3 milioane de lei pentru construcția a 2,6 kilometri din Șoseaua de Coastă. Ulterior, în urma licitației a fost desemnată câștigătoare firma "Tecte" din Cluj Napoca.

Primul tronson al șoselei de coastă are 2,6 km, pornește de la Comandamentul Flotei și continuă în Portul Turistic Tomis, pe actuala infrastructură rutieră. În dreptul plajei Modern, cele două sensuri de mers se vor despărți pentru a ocoli un teren proprietate privată pe care se află, în prezent, mai multe construcții, apoi șoseaua va continua la nivelul plajei până în dreptul străzii Mihai Eminescu, unde va fi ame-najat un sens giratoriu, la Casa Căsătoriilor. De aici, ea va urca în serpentine până pe strada Mihai Eminescu, de unde se va face legătura cu strada Mircea cel Bătrân. Întreaga șosea de coastă va avea 11 kilometri și se va termina la Pescărie, în dreptul hotelului Malibu.

Tot în cadrul proiectului, va fi refăcută și infrastructura de acces în Portul Tomis, reabilitându-se drumul deja existent, de la Comandamentul Flotei, pe o porțiune de 860 de metri, până la zona unde șoseaua se desparte în două bretele, pe sensuri diferite. Apoi, pe faleză, va fi amenajată o zonă bellevue, între strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Ferdinand. De asemenea, în dreptul străzii Mihai Eminescu se va face un sens giratoriu, pentru acces facil.

Potrivit proiectului, se va face și amenajarea urbanistică a zonei, constând în refacerea spațiilor verzi, reîmpărțirea zonelor existente și crearea de parcări. Mai mult, va fi reabilitat și iluminatul stradal existent. În porțiunea bellevue, vor fi construite rampe pietonale ce vor face legătura între Plaja Modern și promenada de pe strada Mircea cel Bătrân și va fi montat un ascensor pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Comentează știrea

Constantean
10 septembrie 2015
Mai bine NU

In poză șoseaua de coastă are 4 (patru) benzi !!! Mult prea mult !!! Nu mi-ar plăcea să fac plajă la doi pasi de asemenea șosea. Dacă mai adăugam si parcările, inseamnă că spațiul verde si pietonal va fi infim. Unde sunt traseele pentru biciclisti ? Veți distruge singura oază de liniște si aer curat care a mai rămas din orasul Constanta. Opriți-vă cât mai e timp!

Florin
10 septembrie 2015
Cea mai noua oportunitate!

Bani cu pasi simpli! Ce poate fi mai simplu decat sa castigi bani in timpul liber, fara stres, fara sefi, fara obligatii, chiar si fara sa recrutezi alti oameni? Sigur ar trebui sa te intereseze asta! Aici avem oferte de lucru la domiciliu pentru toti! Trebuie doar sa te hotarasti repede si sa incepi acum! Noi te ajutam sa reusesti! Trimite urgent o cerere prin care sa soliciti detalii la adresa de email: [email protected]

Cristina
10 septembrie 2015
Nu rata!

Ce poate fi mai comod decat sa faci bani de acasa, in fata calculatorului? Si...cum ar fi daca cineva te-ar ajuta, te-ar invata cum sa faci asta? Totul este foarte serios! E un proiect nou, de mare amploare si am dori sa ni te alaturi. Te asteptam! Pentru mai multe detalii trimiteti mail cu textul INFO la adresa [email protected]

adrian
10 septembrie 2015
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

....
10 septembrie 2015
........

cum se face ca pe laga soseaua asta este si un cartier de vile... oare amaratii aia care stiuau ca vor locui acolo nu cumva au tras niste sfori? sau dezvoltatorul?

Cetatean constient
10 septembrie 2015
Cel mai prost proeict

Oare sau refacut totate soselele din Constanta si a mai ramas aberatia asta de sosea. Am scapat de o belea (Mazare) si dam de alta Fgadau. Ce turist adevarat doreste sa fac plaja langa sosea sau parcare. Nu ar fi sost de 100 de ori mai bine sa se faca o faleza de plimbare chiar pe mal si nu pe plaja cu restaurante terase, hoteluri si cate si mai cate care ar fi ridicat cu mult valoarea econmica a tarmului Marii Negre. Dar cine sa vada aceste posibilitati ? Oameni de doi lei care nu vad dacat banii prorprii din comisioane. Apropo pe cand i-si primeste Mazare pedeapsa ca m-am saturat sa il vad prin Mamaia atat de ironic si sigur de el cu figuri de Buftea.

Tavi
15 septembrie 2015
Munca la domiciliu

Unde vointa da gres, perseverenta invinge intotdeauna. Optimismul niciodata NU te trage inapoi, ci te conduce numai spre succes. Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare, iar activitatea este extrem de simpla. Se asigura training GRATUIT sub forma unor lectii pe e-mail si contract legal. Pentru mai multe informatii, solicitati acum de la email: [email protected]

Marcel
27 septembrie 2015
sosea de coasta

Dupa parerea mea in loc sa bage bani intr-o sosea care va mai ocupa o parte din plajile care in sfarsit au fost largite ,ar trebui cu acesti bani sa faca toata coasta cu vegetatie ca oricum este deja terasata in zone de promenada cu alei cu banci cu felinare electrice ,cu aspersoare automate ingropate pentru irigarea eficienta ,captarea izvoarelor existente si utilizata in mici acumulari de apa cu pesti ,folosirea acestor bani pentru ridicarea de parcari suspendate in regiunile de plaja ,si ar mai fi multe ce ar putea sa faca Fagadau cu banii dar,dupa cum stiti toti ca terenurile aflate pe coasta cu vegetatie sunt proprietatea distinsilor CONSILIERI LOCALI acestea trebuiesc consolidate pentru a putea construi ceva pe ele si au gasit cum;Sosea de coasta".

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2936 secunde