"Summitul NATO a fost un eveniment de o importanță istorică"

82

Articole de la același autor

Summitul NATO din Țara Galilor a fost un eveniment de o importanță istorică și deciziile luate cu această ocazie, multe dintre ele consemnate în Declarația finală a summitului, sunt pași concreți, eficienți, care arată capacitatea de reacție a Alianței și faptul că rolul ei crucial nu s-a redus în niciun fel la nivel global, consideră liderul PNL, Klaus Iohannis. 

Potrivit acestuia, declarația finală a subliniat faptul că statele membre au resursele, capabilitățile și voința politică necesare pentru a se asigura că Alianța 'rămâne gata să facă față oricărei provocări' și să apere libertatea individului, drepturile omului, democrația și statul de drept.

În opinia acestuia, este de salutat efortul Alianței de a deschide o cooperare mai strânsă cu Republica Moldova, la nivel de expertiză, reformă a sistemului de securitate, construcție instituțională.

De asemenea, afirmă Iohannis, Republica Moldova trebuie încurajată să continue și să întărească această colaborare, inclusiv să deschidă o dezbatere la nivelul societății în ceea ce privește opțiunile de securitate ale statului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : NATO va avea bază militară  în România
Pagina a fost generata in 0.491 secunde