Suspansul crește. Iohannis amână până după Crăciun nominalizarea premierului

1214
7
Suspansul crește. Iohannis amână până  după Crăciun nominalizarea premierului - suspansprelungitfond-1482418363.jpg

Articole de la același autor

Suspansul privind desemnarea de către președintele Klaus Iohannis a premierului care să formeze guvernul se prelungește, după ce șeful statului a anunțat că nominalzarea va fi făcută după Crăciun. 


"Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.


Decizia președintelui Iohannis i-a luat pe pesediști prin surprindere, Liviu Dragnea pregătind deja armatele de parlamentari care să treacă rapid prin plen și să voteze noul guvern condus de Sevil Shhaideh. 


"Am înțeles și că dorește mai multe discuții domnul președinte, fiecare cu ritmul lui. Probabil vrea să discute mai mult cu doamna Sevil Shhaideh", a declarat liderul PSD.


Dragnea a precizat că PSD este interesat ca acest guvern să fie instalat în acest an. "Este extrem de important și eram pregătiți. Nu cred că a mai fost vreodată configurat Parlamentul. Noi eram pregătiți ca mâine, poimâine să-l votăm în Parlament. Obiectivul nostru ăsta este, să avem guvern instalat în România până la 31 decembrie. În primul rând pentru a avea un buget până la 15 ianuarie. E fundamental pentru România că 2017 să nu fie un an incomplet din punct de vedere al măsurilor de creștere economică și relaxare fiscală", a mai spus Dragnea.


Președintele PSD a precizat că toată logistica parlamentară era pregătită pentru a vota în ritm accelerat noul Guvern. "Am oarecare emoții pentru că nu s-a precizat în ce zi după Crăciun. După Crăciun este o perioada foarte lungă. În Parlament, în maxim două zile putem avea și miniștri audiați și guvernul votat. Eu am ascultat cu atenție ce a spus președintele. A menționat foarte clar constituirea unei majorități largi. N-ar avea sens să facă altă propunere pe care s-o voteze o minoritate. Vrea mai multe discuții. Pe noi ne interesează să avem guvern instalat până la 31 decembrie", a completat președintele PSD.


Shhaideh, o surpriză și pentru PSD Constanța
Nominalizarea lui Sevil Shhaideh de către PSD pentru funcția de premier a fost o surpriză și pentru pesediștii din Constanța. Asta deși Shaidehh este membru al PSD Constanța.


"Nu am știut, dar am sperat. Cert este că nominalizarea ei este o surpriză frumoasă. Vă mărturisesc că un ochi plânge unul râde deoarece cel care ar fi meritat să fie premier este Liviu Dragnea, dar nominalizarea lui Sevil Shhaideh este o bucurie. O cunosc foarte bine, este un profesionist desăvârșit și un om deosebit. Muncește enorm de mult și am încredere maximă că va avea un mandat excelent", a declarat Decebal Făgădău, președintele organizației municipale a PSD. Decebal Făgădău a mai precizat că Sevil Shhaideh este membru al organizației municipale a PSD Constanța. 


Comentează știrea

a-mirabilis
23 decembrie 2016
pas-cracaneala-pas

Asa don Presedinte.Totul trebuie facut ,,pas cu pas''Nu te grabi!.Vezi cind faci urmatorul pas ca nu este bine sa stai prea mult ...cracanat.Nu de alta,dar au cam disparut sustinatorii din PNL.Si mai mult,Crinul,floarea de pe mormantul PNL,face fite,zice ca nu-l mai intereseaza politica de un anumit nivel pentru ca de cand l-a inlocuit pe suspendatu Basescu la Cotroceni,alea doua luni de interimat,acum are vertijuri.Dar daca il mai curteaza bocitoarele din PNL si ii cumpara si un costum de ginere virgin poate se rasgandeste .Plus de asta ,don Presedinte, dupa ce ti-a pus in mana carbunii incinsi ai Presedentiei,politicaly correct ar fi sa fie alaturi ,sa nu te lase in bataia curentului pesedist.

Yo!hanus
23 decembrie 2016
Marele nesimtit

e și îndărătnic ca orice dobitoc consecvent!!

Ct
23 decembrie 2016
Un lucru e clar nu mai pupa alt mandat

..Iar pNL va disparea din parlament la fel ca PNTCD.Nesimtire mai mare nu am vazut..Tipic roman..dar omu cica e neamt.Majoritate de 70 la suta n parlament...se pisa pe ea o pune primier pe nevastasa.

Victor
23 decembrie 2016
ministri si etnii

Avem presedinte neamt, speram ca premier sa fie turc, asteptam ministri si din alte etnii, competenta profesionala nu tine de etnie/

DODO
24 decembrie 2016
pauza !

macar acum de sarbatori sa lasam ambitiile politice sa lasam comentariile mirlanesti si sa ne uram sa fim sanatosi si sa trecem cu bine peste belele ESTE CRACIUNUL ! anul acesta mosul sa ne auca mai multa minte si bun-simt LA MULTI ANI - PSD -PMP - USR-ALDE- UDMR -PRU- MINORITATI- PNL-PNT si toate cite sinteti ( ca sinteti destui )

rex
24 decembrie 2016
lLichea spurcata!

Probabil ca sasul, ingust la minte si mult hoit, mediteaza in liniste pe cine desemneaza premier, pe Shhaideh sau pe tolomacul leprei basescu!

a-mirabilis
26 decembrie 2016
asteptati pastele cailor

Daca se mai intalneste odata cu Basescu suspansul va creste pana dupa callendele grecesc,Nu este nicio graba.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6017 secunde