Iohannis cheamă partidele la consultări. PSD refuză invitația președintelui

227
1
Iohannis cheamă partidele la consultări. PSD refuză invitația președintelui - consultaricotroceniiohannis-1481651354.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, astăzi, va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament privind formarea Guver-nului.

"Voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea, care evident are de-a face cu formarea unui Guvern", a declarat, ieri, șeful statului.

El a subliniat că, dacă până la sfârșitul acestei săptămâni vor exista rezultatele finale, foarte probabil în cursul săptămânii viitoare va convoca noul Parlament.

Iohannis le-a transmis, ieri, o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni. Fiecare delegație poate fi formată din maximum cinci persoane.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului ar urma să se consulte, astăzi, la ora 10.00 cu Partidul Social Democrat (PSD), la ora 11.00 cu Partidul Național Liberal (PNL), la ora 12.00 cu Uniunea Salvați România (USR), la ora 13.00 cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), la ora 16.00 cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), la ora 17.00 cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) și la ora 18.00 cu Grupul parlamentar al minorităților naționale.

La scurt timp după anunțul președintelui, liderul social-democraților, Liviu Dragnea a anuntat că PSD refuză invitația la consultări a președintelui Iohannis și nu va merge, astăzi, la Cotroceni.

El a explicat că social-democrații nu pot merge la consultările convocate de către președintele Klaus Iohannis, pentru că vor să respecte Constituția, iar astăzi este în funcțiune actualul Parlament, susține Dragnea.

"Nu putem merge la aceste consultări pentru că, așa cum am spus, vrem să respectăm cu strictețe prevederile Constituției. USR și PMP, chemate la consultări, nu sunt încă partide par-lamentare pentru că nu a fost format noul Parlament și rezultatul alegerilor nu este final. Nu mergem pentru a face exerciții de imaginație. Eu cred că, după ce fiecare deputat și senator este validat și Parlamentul este constituit, se pot face consultări și vom merge la acele consultări. Invitația care a venit acum de la Cotroceni este fundamentată pe un articol greșit din Constituția României", a declarat Liviu Dragnea.

Comentează știrea

roman
13 decembrie 2016
Ce faci cu noi, oamenii, tovarase johanis kw

Pretextul penalului DRAGNEA este pur si simplu pretext ! johanis kw de fapt nu respecta poporul roman, nu respecta oamenii acestei tzari ! El, presedintele tzarii noastre se iubeste doar pe el, insusi si asculta cei ii comanda cei din afara tzarii, deci poporul nostru este umilit continuuuuuuuu si batjocorit cu acei conducatori ue si ambasadorii lor. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEE tuturor !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0196 secunde