Când am putea avea un nou Guvern. Dragnea, favorit ca premier

232
1
Când am putea avea un nou Guvern. Dragnea, favorit ca premier - liviudragnea-1481564838.jpg

Articole de la același autor

Partidul Social Democrat este marele câștigător al alegerilor de duminică, 11 decembrie. Calendarul pentru formarea unui nou guvern intră în linie dreaptă imediat ce Biroul Electoral Central va anunța rezultatele finale ale votului. Noul Guvern și-ar putea începe mandatul cel mai devreme pe 30 decembrie 2016 și cel mai târziu după data de 3 ianuarie 2017.

Dacă premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis în urma consultării cu partidele își alege echipa rapid și noul Cabinet este votat de Parlament, noul Guvern va depune jurământul pe 30 decembrie. Însă, dacă alegerea noilor miniștri va dura mai mult, atunci noul Guvern își va începe mandatul după data de 3 ianuarie, adică în prima săptămână din noul an.

În ceea ce privește desemnarea noului premier, PSD este partidul care urmează să spună care este propunerea de prim-ministru. În acest context, mai toți îl dau favorit pe Liviu Dragnea, cu atât mai mult cu cât el este șeful PSD, dar a fost și șef al campaniei social-democraților, iar rezultatele finale au fost peste așteptări de bune.

Dragnea respinge o coaliție de guvernare cu PNL, USR și PMP

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a evitat să spună dacă își dorește funcția de premier. Totodată, el a declarat că exclude o alianță pentru viitoarea guvernare cu PNL, USR și PMP, dar nu a mai negat o eventuală colaborare cu UDMR.

"Vorbim mai întâi în partid de o eventuală colaborare cu UDMR, după care vorbim cu colegii de la ALDE și împreună stabilim calea de urmat. Nu avem de gând să facem alianță cu PNL, USR sau cu PMP", a declarat, ieri, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va face un protocol cu ALDE pentru nominalizarea unui singur premier, Dragnea a arătat că PSD se va ține de cuvânt.

"Da, noi ne ținem de ceea ce am stabilit, cred că și ei se țin. O să mă văd cu domnul Tăriceanu", a arătat liderul PSD.

USR combate ideea unui premier condamnat penal

În timp ce liberalii sunt distruși după obținerea unui scor extrem de mic la care nu se așteptau și încearcă mai mult să-și rezolve treburile din bucătăria internă, decât să facă speculații referitoare la viitorul Guvern, președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, ieri, că nominalizarea unui prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii occidentali.

"Domnul Dragnea a spus că nu va modifica legea care interzice condamnaților penali să fie miniștri, deci și prim-miniștri. Președintele Iohannis a spus că nu va nominaliza un prim-ministru condamnat penal. Este și punctul nostru de vedere. Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii noștri occidentali", a afirmat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

În acest context, cei de la USR au spus că își exprimă speranța ca președintele Klaus Iohannis să nu nominalizeze o astfel de persoană la conducerea Guvernului. 

Comentează știrea

ROMAN
13 decembrie 2016
DE ALE LUI JOHANIS KW !

DOAMNE AJUTA, DOMNULOR : LIVIU DRAGNEA SI CALIN POPESCU TARICEANU. MUUUUUUUUUUUUUUULT SUCCES SI DUSMANILOR POPORULUI ROMAN GANDUL CEL BUN, DACA DUSMANII NOSTRI PERSISTA IN DUSMANIA LOR, PE DUMNEZEU, IL RUGAM, SA FACA CU EI, CE CREDE CA, VRAJMASII MERITA !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3508 secunde