Cum își pierd patronii cei mai buni angajați

411
Cum își pierd patronii cei mai buni angajați - angajati1-1481651307.jpg

Articole de la același autor

Dintotdeauna s-a știut că angajații buni sunt greu de găsit, dar și mai greu de păstrat... Desigur, în cazul multora dintre aceștia, angajatorii nu știu cum să-i stimuleze și să le ofere un mediu de lucru adecvat. Ultimele studii în domeniu arată că demisiile angajaților buni pot fi evitate, cu ajutorul unei noi perspective și a unui efort din partea managerilor. 


Spre exemplu, nu o dată patronii fac greșeli din cauza cărora salariații se satură și pleacă la alte companii. În primul rând, aceștia îi epuizează. Bineînțeles, este tentant să îi pui pe angajații buni să lucreze foarte mult, având în vedere că găsesc soluțiile cele mai bune, într-un timp scurt. Însă acest lucru îi face pe angajați să se simtă de parcă ar fi pedepsiți pentru performanțele lor bune. Totodată, angajații talentați vor accepta un volum mai mare de muncă, dar nu vor mai rămâne în acea companie dacă munca lor îi determină să sacrifice timpul liber, timpul petrecut cu familia și prietenii, creativitatea etc.


Apoi, angajatorii nu le recunosc contribuțiile și nu le răsplătesc munca. Astfel, fiecărei persoane îi plac laudele, într-o măsură sau alta, mai ales când este vorba despre angajații care dau totul pentru a performa bine compania.


De asemenea, managerii ar trebui să discute cu angajații lor, pentru a afla ce-i face să se simtă bine, după care să le răsplătească munca. Un alt motiv pentru care angajații pleacă face referire la faptul că patronilor nu le pasă de ei. 


Ca urmare, mai mult de jumătate dintre persoanele care își părăsesc locul de muncă o fac din cauza relației pe care o au cu șeful lor. Nu în ultimul rând, patronii nu își onorează promisiunile. "În momen-tul în care angajatorii promit ceva la venirea în companie a unui angajat și nu respectă acea promisiune, se pot uita cum angajații buni își vor scrie demisiile mai repede decât s-ar aștepta. Dacă nici măcar managerii unei companii nu își respectă promisiunile, de ce ar face-o altcineva din acea companie?", arată ultimele studii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce nu i se poate refuza unui angajat
Pagina a fost generata in 1.5696 secunde