Cum dovedește angajatul că a fost concediat fără vină

192
Cum dovedește angajatul că a fost concediat  fără vină - cumdovedesteunangaj-1399394841.jpg

Articole de la același autor

Poate un salariat "fără funcție" să-și obțină drepturile conferite de lege dacă apreciază că a fost concediat "pe nedrept"? – este dilema unui cititor, care se declară "timorat" și, deci, sceptic că ar putea reuși, fără avocat, să dovedească faptul că și-a pierdut, ilegal, locul de muncă.

v v v

Înainte de toate și dincolo de propriile aprecieri, Mihaela Crivea, specialistă în probleme de muncă atrage atenția că o concediere trebuie dovedită, cu argumente legale, a fi netemeinică. Așa stând lucrurile, cei în cauză ar trebui să știe exact în ce constă această netemeinicie. Iar dacă, de unii singuri, nu reușesc asta, se recomandă să apeleze la un jurist, chiar la specialistul firmei unde lucrează, căruia să-i ceară sprijinul. Totul, din cauză că un salariat poate fi concediat pe motiv că a săvârșit o abatere gravă de la regulile de disciplina muncii, iar el trebuie să știe care sunt acele reguli. De asemenea, este dreptul lui să conteste acea decizie conducerii firmei, cu argumentele pe care le consideră pertinente.

Un alt motiv de netemeinicie ar fi și concedierea salariatului din motive de sănătate, dacă el demonstrează, cu acte medicale, că nu are asemenea probleme și că este apt să se achite de sarcinile înscrise în fișa postului.

Dacă, în cele din urmă, argumentele lui nu sunt luate în seamă de conducerea firmei, este dreptul lui să se adreseze instanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce nu i se poate refuza unui angajat
Pagina a fost generata in 0.38 secunde