Tăriceanu se plânge că Viorica Dăncilă vrea să destructureze ALDE

242
Tăriceanu se plânge că Viorica Dăncilă vrea să destructureze ALDE - tariceanuseplange-1568754460.jpg

Articole de la același autor

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu va reuși să destructureze partidul pe care îl conduce, chiar dacă a atras de partea sa câteva "cozi de topor" dintre liberal-democrați. 


"Sunt trei organizații care văd că sunt rebele și nu vor să recunoască decizia forului statutar. E organizația de la Prahova, condusă de doamna Gavrilescu, de la Dolj, unde a fost colegul nostru Cupă, care nu cred că a vorbit vreodată în Parlament. Mai este organizația de Timiș, care am văzut că ne-a făcut o adresă, care, practic, contestă deciziile Delegației Permanente. Dar într-un partid există niște reguli democratice, orice subiect face obiectul unei dezbateri, apoi se supune la vot și se adoptă cu votul majorității și minoritatea se supune deciziei majorității. Destructurarea partidului este obiectivul doamnei Dăncilă și a cozilor de topor din ALDE, Meleșcanu, Gavrilescu, Cupă și Băișanu. Dar nu vor reuși. Nu îmi face plăcere că avem o pierdere, o hemoragie, dar asta este. Dacă vor să facă șantaj cu mine, o să aibă exact poziția contrară.  Eu nu văd Guvernul Dăncilă dincolo de 31 decembrie în funcțiune", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la Realitatea TV. 


Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, săptămâna trecută, că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma retragerii acestei formațiuni de la guvernare în luna august. Pentru portofoliul Mediului și funcția de viceprim-ministru a fost nominalizată Grațiela Gavrilescu, pentru Energie - Ion Cupă, iar pentru Relația cu Parlamentul - Ștefan Băișanu. 


Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis ulterior scrisori președintelui Klaus Iohannis și premierului Viorica Dăncilă prin care îi informa că liberal-democrații care au acceptat nominalizări pentru funcțiile de miniștri sunt decăzuți din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3931 secunde