Taxele și impozitele din Medgidia nu vor mai fi majorate

118
Taxele și impozitele din Medgidia nu vor mai fi majorate - taxelesiimpoziteledinmedgidia2-1400263540.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Medgidia s-au reunit, joi seară, în cadrul ședinței ordinare din luna mai, pe ordinea de zi fiind 19 proiecte de hotărâre, care au întrunit în totalitate cvorumul necesar pentru a fi admise. 


"Aleșii locali au aprobat primul punct care a vizat menținerea pe anul fiscal 2015 a taxelor și impozitelor locale, deoarece o majorare este destul de dificilă de suportat pentru populație, date fiind veniturile relativ scăzute ale persoanelor fizice în special, și ar fi adus un grad de încasare mai mic. Anul trecut, aceste taxe au fost mărite din cauza legii fiscale, care, o dată la trei ani, obligă indexarea taxelor locale cu rata inflației", a declarat primarul Marian Iordache, cel care a inițiat proiectul de hotărâre.
 
La punctul următor, s-a aprobat rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli al Municipiului Medgidia, pe anul 2014, în sensul majorării bugetului secțiunii de dezvoltare al Primăriei (extindere rețea camere video, ambulatoriu 2 - PUZ și studiu de fezabilitate, locuri de joacă pentru copii, mobilier hotel Stadion) cu suma de 293.100 lei și secțiunii funcționare cu suma necesară desfășurării în bune condiții ale alegerilor din 25 mai 2014. Aleșii locali au mai votat și modificarea organigramei și statului de funcții ale Spitalului Municipal și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli ale spitalului, pentru anul 2014. Drept urmare, bugetul spi-talului s-a rectificat în vederea susținerii, conform legii, a plăților salariilor medicilor rezidenți. 


Spre aprobarea Consiliului Lo- cal au fost înaintate și raportul de activitate, bilanțul și situația financiară pe 2013 ale SC Apollo Ecoterm SRL, aprobarea situațiilor financiare și aprobarea conturilor de execuție a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2013.
 
"Comparativ cu 2012, veniturile au fost mai mari cu două miliarde lei vechi, iar cheltuielile, mai mici cu 14 miliarde de lei vechi. Pentru obținerea acestui rezultat pozitiv și reducerea substanțială a pierderilor au fost întreprinse măsuri de diminuare a costurilor, recuperarea debitelor restante provenite din furnizarea agentului termic, eficientizarea activității de producere și distribuție a aces-tuia, precum și restructurarea personalului tesa și creșterea ponderii numărului personalului direct productiv. Totodată, au fost reduse costurile prin comasarea unor locații pentru care se plătea chiria și serviciile aferente de pază și întreținere", a explicat edilul Marian Iordache. 


De menționat că, pentru anul în curs, societatea își propune în continuare aplicarea măsurilor de eficiență economică astfel încât la sfârșitul anului să se înregistreze un rezultat pozitiv. 


Printre proiectele aprobate în ședința lunii mai, s-au numărat: alipirea a două loturi de teren ce aparțin domeniului privat al municipiului, situate în Medgidia, str. Triumfului, respectiv Șoseaua Constanței, vânzarea prin licitație publică a imobilului teren ce aparține domeniului privat al municipiului Medgidia, situat în strada Independenței, nr. 89 și completarea inventarului dome-niului privat al municipiului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5383 secunde