Theodor Stolojan spune că în acest an ar fi posibilă o majorare a salariilor bugetarilor cu peste 5%

166
Theodor Stolojan spune că în acest an ar fi posibilă o majorare a salariilor bugetarilor cu peste 5% - theodorstolojan-1331293087.jpg
O majorare a salariilor bugetarilor cu mai mult de 5% în 2012 ar fi posibilă, deși puterea de cumpărare a românilor a scăzut, în ultimii trei ani, cu până la 16%, a declarat, astăzi, la postul de radio RFI, eurodeputatul Theodor Stolojan.

'O majorare a salariilor cu peste 5% ar fi posibilă în acest an. Salariile trebuie aduse la nivelul dinainte de reducerea cu 25%, ceea ce nu înseamnă însă că salariații sau cei care sunt angajați în activitățile finanțate din bugetul României vor avea aceeași putere de cumpărare. Să nu uităm că, între timp, a avut loc în România o inflație cumulată de peste 15%-16%, în cei trei ani de zile. Deci, practic, noi spunem așa astăzi: da, revenim cu salariile la nivelul dinainte de tăiere, pensiile sunt înghețate, dar puterea de cumpărare a acestor venituri și într-un caz și-n altul e scăzută cu peste 15%-16%, cât este efectul cumulat al inflației timp de trei ani de zile', a explicat Stolojan.

În viziunea europarlamentarului democrat-liberal, salariile bugetarilor ar fi trebuit să revină la nivelul de dinaninte de diminuarea cu 25% încă de la 1 ianuarie 2011, însă din cauza întârzierii aplicării reformelor acest lucru nu a fost posibil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Politică-Administrație : PD-L nu mai așteaptă nimic de la PSD
Pagina a fost generata in 0.2363 secunde