Tineri, ieșiți la vot! Iată ce vă promit partidele!

775
9
Tineri, ieșiți la vot! Iată ce vă promit partidele! - tineri3-1480089850.jpg

Articole de la același autor

Lipsa de perspectivă a tinerilor din România i-a făcut pe mulți dintre aceștia să ia drumul străinătății. Faptul că mulți dintre tinerii români nu-și permit să facă un credit pentru a-și cumpăra o locuință, mulți dintre ei nu-și găsesc locuri de muncă pe măsura pregă-tirii profesionale sau dacă muncesc au locuri de muncă instabile și prost plătite, sunt doar câteva din argumentele care stau la baza unei decizii de a părăsi România.

În acest context, partidele politice ar trebui să își asume un program de guvernare fezabil, cu priorități clare pentru tineri. La rândul lor, aceștia ar trebui să iasă masiv la vot pentru a spune clar și răspicat că-și doresc să rămână în țara lor, să aibă un loc de muncă decent, contract de muncă pe perioadă nedeterminată, protecție socială adecvată și salariu care să le permită dreptul constituțional la o viață decentă.

Aflate în campanie electorală, unele formațiuni politice precum PSD sau PNL au inclus în programele de guvernare viitoare capitole speciale dedicate tinerilor, altele, cum ar fi ALDE, PMP sau USR au mai mult politici de aplicare, unele dintre acestea fiind incluse în alte capitole, precum economie sau educație, ce ar urma să ducă la bunăstarea tinerilor.

PSD

Prin intermediul programului "Îndrăznește să crezi în România", PSD recunoaște că, uneori, tinerii sunt discriminați, motiv pentru care propune reducerea prețului asigurării RCA pentru tineri. În plus, social-democrații promit sprijin de 250 lei/lună pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile să-race, garantarea unui salariu de încadrare 2.500 lei brut în primii trei ani de muncă prin subvenționarea a 50% din cheltuielile angajatorului, în cei trei ani, cu menținerea angajării pe cinci ani. Totodată, programul PSD include programe de stagii pentru experiență profesională pentru absolvenții de studii superioare cu vârsta între 20-24 ani. De asemenea, se mai vrea transformarea internship-ului în contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, dar minim doi ani.

Social-democrații mai promit dezvoltarea unui portal online pentru tineri care să cuprindă oferta educațională, locuri de muncă, oferta de formare continuă, posibilități de finanțare, obiective și informații culturale, precum și construirea de centre de consiliere și orientare școlară în fiecare județ. În ceea ce privește domeniul sportiv, PSD vrea să dezvolte sportul de masă prin intermediul unui program complex de la grădiniță și până la universitate.

PNL

La rândul lor, liberalii susțin proiectul prezentat de premierul Dacian Cioloș și vor ca, prin intermediul platformei "Ro-mânia 100", să creeze un program național pentru sprijinirea antreprenoriatului ca motor al economiei românești. În plus, se dorește reorganizarea Agenției Domeniilor Statului într-o structură care să permită achiziționarea de terenuri agricole, comasarea și revânzarea acestora către tineri agricultori. Sprijinirea sportului de performanță și dezvoltarea unui program național de promovare a sportului de masă sunt alte măsuri sus-ținute de liberali.

ALDE

La rândul lor, cei din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu prevăd susținerea unui Guvern care să construiască 20.000 de locuințe în perioada 2016-2020. Locuințe care vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar prețul de vânzare al fiecărui metru pătrat de construcție să fie cu maxim 15% mai mare decât prețul de construcție. De asemenea, ALDE are în vedere, între altele, încurajarea antreprenoriatului în rândul tinerilor.

Comentează știrea

Peda Gogu
26 noiembrie 2016
Mincinosii

Toți au fost la putere, ce au făcut pentru tineret, NIMIC !!! Ba mai rău , au făcut ca tineretul și persoanele calificate sa paraseasca România , pentru un trai mai bun. Acum , când deja răul a fost făcut, vin toți dobitocii politici din partide cu pomeni din cele mai irealiste, corupția , nepăsarea și lăcomia, au adus România în pragul colapsului ,lipsa forței de muncă va fi o problem crunta și ei vin acum cu promisiuni, rușine sa va fie, trădători de tara și popor !

DODO
26 noiembrie 2016
vaicareli

stim cine candideaza deci unii dintre astia ne vor conduce =CINE ? doar prin vot ii selectam Buni sau rai astia sint ! ne plac sau nu viitorul nostru este in miinile lor.In loc sa ne lamentam apoi sa ne vaicarim mai bine hai la vot mai ales tinerii (ca sa nu-i mai acuze pe pensionari de zel ) Cei care nu vor sa voteze -ciocul mic ! asa avem o sansa

Dorel
26 noiembrie 2016
vaicareli 2

Măi Dodo tu chiar crezi că am față de prost ca a ta, să merg să votez, când în țara asta 70% din populație reprezintă prostimea și votează pentru un kil de ulei ?!. Țara e condusă de prostime prin reprezentanții lor. Democrația are o lacună gravă și trebuie eliminată urgent și anume ca prostimea să nu mai aibă dreptul să voteze.

Răspuns la: vaicareli
Adăugat de : DODO, 26 noiembrie 2016
stim cine candideaza deci unii dintre astia ne vor conduce =CINE ? doar prin vot ii selectam Buni sau rai astia sint ! ne plac sau nu viitorul nostru...
Sindbad
26 noiembrie 2016
Cine?

Astia au fost la butoane, pe rand si in gasca, incepand din 1990. Stop! Vedem ce a ajuns C-ta acum: un oras de asistati, tiganet, pomanagii, cu o clica care a furat tot, terenuri, spatii, functii caldute bugetare, "daca nu curge, pica", etc. Gata! Stop! PSD, PNL, PMP, ALDE, UDMR sunt doar gasti infractionale organizate, ce ne fraieresc non-stop, cu promisiuni, bombonele, bere si mici, etc. Aceiasi smenari, fugind dintr-un partid in altul, schimbandu-si machiajul si vocea la fiecare patru ani, prostind pe cei cu mintea scurta ! Canta-ti la alta masa! Ne-am saturat! Stiati ca un batran decide viitorul a trei tineri in Romania?

Cetățean votant
26 noiembrie 2016
SA MERGEM LA VOT, NU STATZI ACASA !

Trebuie sa mergem la vot, acest drept l-am câstigat cu pretzul morții multor oameni la revoluție si după aia, numai departe după evenimentul si tragedia de la" COLECTIV ", de pe urma cărui fapt, a fost instalat guvernul " rușinii naționale ", adica guvernul cioloș ( "guvernul meu", adică guvernul trădării naționale a lui johanis ) ! Pnl=pdl, usr=usb, johanis si cioloș, si-ar dori ca românii, să nu meargă la vot, pentru ca, lipsa oamenilor de la vot, a multor votanți, îi favorizează pe cei amintiți mai sus : pnl=pdl, usr=usb, johanis si cioloș, adica "RUȘINEA si TRĂDATEA NAȚIONALĂ" ! Români mergeți la vot , exprimați-vă dorința de a nu da satisfacție trădătorilor ROMÂNIEI si ROMÂNILOR, trădători care, cu cei din afara țării noastre au scopuri bine puse la punct distrugerea : ROMÂNIEI si a poporului român !

Tepes
26 noiembrie 2016
"Cetateanule votant"

...Cred ca esti cam ...turmentat! Asa cum s-a mai spus, cei care au fost la butoane din 1990, FSN, PDSR, PNL, PNTCD, PS, UDMR, RM, PD, etc., au initiat si au desavarsit distrugerea tarii. Si ca o minune, ei au condus alternativ acest 'joc malefic'. Daca anul acesta in aceste partide au aparut nume noi, asta nu inseamna ca in spatele lor nu sunt aceiasi tradatori de tara si neam de pana mai ...ieri! Sansa noastra acum, si mai ales a tinerei generatii cu drept de vot, este sa opteze pentru una din formatiile politice nou aparute pe listele de vot, pentru primenirea clasei politice si in special a parlamentului. Ganditi-va ca acum in parlament sunt foarte multi penali, unii cu o vechime de 26 de ani, care nu au facut decat rau Romaniei prin votarea unor legi de tip mafiot, si care nu au avut in vedere rostul lor acolo, ca cei care i-au votat asteptau legi pentru tara, pentru dezvoltare economica si un trai mai bun. Nimic mai mult! Cred ca politicieni ca Basescu, Dragnea, Rovana, Udrea, Ponta, Geoana, Ghita, si camarila lor, nu trebuie sa mai apara pe sticla tv-urilor si nici in public. Formatiunile tinere, care doresc binele tarii, au in componenta lor specialisti cu prestanta si trebuie sa le oferim sansa sa acceada in parlament. Cu siguranta ca ei pot face legi bune si cei vinovati de dezastrul tarii trebuie sa plateasca.

DODO
26 noiembrie 2016
Doreleeee !

corect pseudonim ti-ai pus -te caracterizeaza ! ce astepti ? o noua revolutie ? canci ! aia de afara ne-au permis doar una si nu am facut mare lucru cu ea Vrei sa-ti rezolve ofurile altii ? degeaba sint tineri frumosi si destepti daca stau sub fusta mamei si se smiorcaie Cred ca cei care propaga statul acasa sint postaci PSD ca astia sint constienti ca un vot masiv este pierzania lor

Dorel
27 noiembrie 2016
Dodo 2

Numai boii se duc la vot. Cât de bou poți să fii să votezi (să-ți alegi) hoțul și după o lună ,două sau trei să ieși în stradă și să urli ca un animal, hoții, hoții, hoții, iar politicienii să-ți râdă în nas ?! Asta se numește paradoxul prostiei !. Politicieni așa ziși de dreapta sau de stânga tot un drac, niște hoți ordinari, borfași, incompetenți . De 26 de ani își bat joc de prostimea din această țară care se gudură pentru 5 lei în plus la pensie sau 20 lei în plus la salariu, ca să nu mai vorbesc de kilul de ulei sau de zahăr. Singura soluție ca să scăpăm de acești netrebnici e să boicotăm alegerile și dacă ne vor obliga prin lege să votăm, să punem ștampila pe toate partidele, să măzgălim votul cu kkăkkat, să-l împachetăm și să-l introducem în urnă. Dacă nici așa nu scăpăm de aceste gunoaie umane din politică să cerem înlocuirea lor cu parlamentari și guvernanți din Europa Occidentală așa cum avem investitori și manageri. O altă soluție viabilă ar fi o "dictatură a democrației" așa cum s-a întâmplat în Singapore și acest oraș/stat a devenit perla Asiei de sud-est. Pentru cultura ta generală măi Dodonel să știi că din mormanul de prostime din această țară, mai este câte un "Dorel" care s-a trezit și sper ca în scurt timp să fie cât mai mulți.

Răspuns la: Doreleeee !
Adăugat de : DODO, 26 noiembrie 2016
corect pseudonim ti-ai pus -te caracterizeaza ! ce astepti ? o noua revolutie ? canci ! aia de afara ne-au permis doar una si nu am facut mare lucru...
bn
27 noiembrie 2016
mmm

Da.

Răspuns la: vaicareli 2
Adăugat de : Dorel, 26 noiembrie 2016
Măi Dodo tu chiar crezi că am față de prost ca a ta, să merg să votez, când în țara asta 70% din populație reprezintă prostimea și...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4733 secunde