Tinerii din Năvodari, în atenţia administraţiei locale. Cine poate primi gratuit loturi de casă

1246

Articole de la același autor

Tinerii din oraşul Năvodari au o mare şansă de a obţine un teren gratis pe care să îşi poată construi o locuinţă. Acest lucru se întâmplă datorită Primăriei oraşului Năvodari. Primăria acordă terenuri gratis în cartierul Midia Sat din Năvodari pentru tineri, iar aceştia pot să ducă un trai mai bun în condiţii mai mult decât decente.

Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, a explicat pentru „Cuget Liber” care este situaţia actuală din cartierul Midia Sat.

„Pentru tinerii din Midia Sat am hotărât să facem unul dintre cele mai moderne cartiere. Noutatea faţă de alte localităţi este faptul că noi venim cu utilităţile înainte de a da toate loturile tinerilor, care pot beneficia de Legea 15. De-a lungul timpului, au fost mai multe momente în care noi am oferit conform legii aceste loturi în baza dosarelor pe care le-au avut şi le-au depus la primărie. Din păcate, o parte din ei nu şi-au putut îndeplini condiţiile obişnuite, adică să scoată o autorizaţie plus să aibă deja în plan începerea lucrărilor. De aceea mulţi dintre tineri şi-au pierdut aceste drepturi, iar pentru aceste 225 de loturi, noi am făcut mai multe tipuri de verificări a dosarelor, ajungând ca în acest moment să oferim aceste 24 de loturi. Din verificările noastre, probabil că peste încă 6 luni vom reverifica să vedem câţi dintre tinerii care au primit aceste loturi nu se încadrează şi probabil că vom mai face un alt lot de tineri care să merite să locuiască în cartierul Midia Sat”, a declarat pentru „Cuget Liber” primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru.

Edilul a explicat faptul că terenurile din cartierul Midia Sat beneficiază de toate utilităţile, mai puţin de reţeaua de gaze, însă acest aspect va fi remediat în cel mai scurt timp.

„Avem toate utilităţile în afară de gaze, iar pentru gazele din acest cartier vom depune alături de comunele Mihail Kogălniceanu şi Lumina un proiect european de a aduce gaze în această zonă. Pot să vă spun că este un proiect de succes în sensul că am asfaltat, am făcut infrastructură şi din punctul nostru de vedere este unul dintre proiectele cu care ne mândrim. Vom vedea ce va fi în viitor, încercăm să avem grijă de tinerii noştri prin faptul că odată ce le oferim aceste terenuri încercăm să le dăm şi un proiect gratuit pe care dumnealor pot să şi-l aleagă şi este adevărat că dumnealor trebuie să plătească doar minimul din cerinţele pe care ar trebui să le aibă acel proiect. Acesta este ajutorul pe care la Năvodari încercăm să îl dăm tinerilor pentru această categorie”, a mai spus primarul Florin Chelaru.

El a adăugat că lucrările vor fi finalizate în luna mai a acestui an. Tinerii care se înscriu pentru obţinerea unui lot trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

„Lucrările pe care le desfăşurăm în acest cartier vor fi finalizate în primăvară. Estimăm că până în luna mai lucrările vor fi gata. Ele se desfăşoară prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Eu am semnat în decembrie prelungirea acestui proiect. De-a lungul timpului au fost mari probleme legate de încasări. Banii pe care constructorul trebuia să îi primească pe PNDL au venit într-un interval de timp foarte mare. Suntem în grafic. Mai avem doar să construim câteva dintre trotuare. Pentru aceste locuri tinerii nu vor trebui să plătească decât impozitul obişnuit în cazul în care îşi vor construi locuinţe. Condiţiile de bază pentru acest tip de lege sunt trei. Tinerii nu trebuie să depăşească vârsta de 35 de ani, să fie născuţi în Năvodari şi să nu fi avut niciodată în proprietate o locuinţă. Odată trecute cele trei criterii, urmează o altă serie de condiţii care fac diferenţa între ei. Este vorba despre studii, salariu, copii şi suportul pe care părinţii îl pot acorda tinerilor”, a concluzionat Chelaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3067 secunde