Deputatul Dănuț Culețu:

"Trag un semnal de alarmă! Nu mai putem pune biruri pe privați"

396
5

Articole de la același autor

Deputatul Dănuț Culețu de la Forța Civică a organizat, ieri, o conferință de presă la sediul partidului din Constanța. Încă de la început, el a atras atenția că România se îndreaptă spre o situație dramatică din punct de vedere economic. "Experiența României sub Gu-vernul Ponta, dincolo de inexistența unei viziuni strategice asupra economiei, dovedește o lipsă atroce de profesionalism și necunoașterea elementelor fundamentale la nivel macroeconomic. Le sugerez sti-mabililor guvernanți, dacă nu au capacitatea să previzioneze sau să stabilească o strategie, să învețe măcar din lecțiile istoriei, pentru că actuala criză economică este, în mare parte, similară cu cea din 1929-1933", a spus Dănuț Culețu. El a mai susținut că actualul guvern nu are nicio perspectivă din punct de vedere economic și va ajunge, pro-babil, pe eșafodul judecății aspre a economiei care se sufocă. În același context, parlamentarul a mai atras atenția că, prin anumite decizii, ar putea fi încurajată evaziunea fiscală. Totodată, el a mai transmis că nu ar mai trebui promovate creșterile de venituri fără creș-terea productivității deoarece efectul imediat este creșterea inflației și nu a puterii de cumpărare. În altă ordine de idei, Culețu a precizat că, pentru a fi evi-tată situația economică actuală, guvernanții ar trebui să nu mai impozi-teze, să nu mai reducă investițiile și să nu mai majoreze accizele. "Cel mai relevant indicator al măsurilor de stimulare a consumului luate de Guvern este reducerea TVA, care nu este altceva decât o taxă de consum. Consiliul Fiscal a precizat în acest sens că, în cazul încasărilor din TVA, execuția de la șase luni arată o nerealizare de 485 milioane de lei a programului", a spus Culețu. La final, el a ținut să mai atragă atenția că, în ultimul timp, companiile private, singurele care creează valoare adăugată, sunt supuse tirului creșterii impozitelor și numeroaselor controale abuzive care afectează eficiența acestora.

"Acest guvern și-a atins limita de incompetență. Trag un semnal de alarmă ! Nu mai putem pune biruri pe privați pentru a crește salariile și pensiile. Mai nou, este inadmisibil ca agenții economici să fie ame-nințați cu controale sau inspecții deoarece ei sunt singurii care aduc venituri la bugetul de stat, pe baza cărora se majorează sala- riile sau pensiile", a mai ținut să spună Cuțelu.

Comentează știrea

admirator
28 octombrie 2013
eh, nu-i nimic!

in viitor, vor fi impozitati cei fara ocupatie?!!!!!!!!!!!!!!

eu
28 octombrie 2013
Foamea-i mare!

Pe viitor oricine si orice vor fi impozitate!

Angelica
28 octombrie 2013
Medgidia

Salutare!!! Tocmai m-am întors de la Medgidia și am o veste pentru toți gazetarii constănțeni care se ocupă cu domeniul administrației publice. Firma care se ocupă de gunoiul din oraș și-a retras azi-noapte patru dintre mașinile cu care opera. Mai precis o basculantă cu care au cărat nisipul și sarea pentru iarnă și trei autogunoiere pe care azi noapte spaniolii de la GBI Serveis le-au trimis acasă, adică în peninsula iberică. Se pare că toată această situație a fost cauzată de retragerea din A.D.I.M., mai precis din proiectul privind colectarea deșeurilor menajere a localităților Mircea-Vodă, Cuza-Vodă, Castelu și Cobadin, fapt care a redus drastic activitatea societății GBI Serveis în zona Medgidia. Mai mult spaniolii sunt nemulțumiți de faptul că aproape toate clauzele contractuale importante din documentul semnat cu A.D.I.M. și cu Municipiul Medgidia nu au fost respectate. În speță, groapa de gunoi conformă normelor europene pe care ar fi urmat să o administreze GBI Serveis nu se va realiza la Medgidia, iar municipiul are o datorie destul de mare neachitată către firma de salubrizare. Cum directorul economic al Primăriei, Luminița Ivan, și reprezentanții spaniolilor nu s-au înțeles la bani, și cum azi era termenul limită pentru achitarea unei părți din suma restantă, spaniolii au decis să se retragă parțial din zonă. Astfel că azi au trimis patru mașini acasă în Spania și tot azi, până la ora 11.30 nicio mașină de gunoi nu a ieșit pe străzile din centrul orașului pentru a ridica deșeurile din fața gospodăriilor particulare. Mai mult, la ora 9.30, Dumitru Mirică, city-managerul Medgidiei s-a deplasat la sediul GBI Serveis pentru a discuta cu reprezentanții spaniolilor. Nu știu la ce concluzie s-a ajuns, dar cert este că, la ora 12.00, când am plecat din Medgidia, gunoiul nu era ridicat, iar Dumitru Mirică nu se mai afla la sediul firmei de salubrizare, ci în zona de nord a orașului. Surse din Primărie susțin că, dacă spaniolii vor renunța la contractul cu Municipalitatea și cu A.D.I.M., conducerea admninistrației locale se gândește ca întregul personal de la salubrizare să fie preluat de cei de la A.D.I.M. până la organizarea unei noi licitații pentru desemnarea unui alt operator în domeniu. Cert este că între timp, prin preluarea de către A.D.I.M. salariile angajaților vor scade, drastic. Iar în unele cazuri, cum ar fi șeful de coloană și șeful de serviciu, acestea se vor diminua foarte mult - de la 5000 și 3000 lei pe lună la maxim 1500 -2000 lei pe lună, pentru că administrația publică locală nu poate menține salariile unei firme private.

Angelica
28 octombrie 2013
Medgidia

UPDATE în cazul Medgidia! Este vorba despre 5 mașini retrase de cei de la GBI Serveis: 3 autogunoiere, o cisternă și basculanta dotată cu lamă pentru deszăpezire conform contractului încheiat cu A.D.I.M. și cu Primăria Medgidia. În timp ce muncitorii de rând trag nădejde că retragerea mașinilor este o manevră a spaniolilor pentru a obliga Primăria Medgidia să le achite restanțele, șefii locali ai firmei susțin că mașinile au fost trimise de azi noapte în Spania! În orice caz, cele 5 mașini nu sunt la această în Medgidia, nici pe stradă, nici la groapa de gunoi, nici la sediul de pe strada Republicii. Pleacă GBI Serveis din Medgidia?

Daniel
28 octombrie 2013
Solutie

Nevoia de bani pentru a intretine o populatie obisnuita cu pomenile de la stat este uriasa. Solutia este sa producem mai multi bani si mai repede. Pentru asta este nevoie de oameni educati care sa inteleaga realitatile economice pe care le traim. Sistemul de educatie a esuat in demersul lui de a produce asa ceva. Cred ca raman doar autodidactii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4472 secunde