Traian Băsescu a promulgat legea de ratificare a Acordului de asociere al Serbiei cu UE

263
Președintele Traian Băsescu a promulgat, ieri, legea pentru ratificarea Acordului de stabilizare și de asociere între UE și Serbia, care a fost votat de Senat pe 2 aprilie.
Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului de stabilizare și de asociere între Comunitățile Europene și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Serbia, pe de altă parte, semnat la Luxemburg, la 29 aprilie 2008.
Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de stabilizare și de asociere al Serbiei fusese votat pe 2 aprilie de Senat, Cameră decizională.
La propunerea președintelui Comisiei pentru politică externă, Titus Corlățean, plenul Senatului a decis ca ratificarea să fie însoțită de textul unei declarații a Parlamentului României.
Corlățean a subliniat că această declarație reprezintă o clauză asiguratorie cu privire la ce va urma în privința respectării drepturilor cetățenilor sârbi de origine română.
"Guvernul României, partenerii europeni care vor fi semnalați, inclusiv prin difuzarea acestei declarații de către depozitar, să fie extrem de atenți și implicați de o manieră europeană în asigurarea conformității Serbiei cu criteriile politice, începând cu conservarea dreptului la conservarea și afirmarea identității naționale a cetățenilor sârbi de origine română", a menționat senatorul PSD.
La rândul său, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a spus că MAE este de acord cu varianta unei declarații interpretative care să facă parte din instrumentul de ratificare al acordului de asociere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.231 secunde