Traian Băsescu a promulgat Legea reexaminată privind statutul funcționarilor publici

284
Președintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, potrivit Agerpres care citează administrația prezidențială.
Deputații au adoptat, pe 23 iunie, cu 262 de voturi favorabile, niciun vot împotrivă și o abținere, Legea reexaminată privind Statutul funcționarilor publici, care fusese declarată neconstituțională de Curtea Constituțională a României (CCR).
În raportul asupra reexaminării Legii privind Statutul funcționarilor publici, deputații din Comisia juridică au eliminat practic toate prevederile declarate neconstituționale de CCR.
Pe 14 aprilie, CCR a constatat, cu majoritate de voturi, că dispoziții din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici sunt neconstituționale.
Camera Deputaților a adoptat, pe 2 martie, această lege, care permite numiri politice în fruntea instituțiilor deconcentrate.
Actul normativ a fost adoptat în absența deputaților din partea Opoziției - Partidului Social Democrat, Partidului Conservator și Partidului Național Liberal -, care s-au retras din plen în semn de protest, acuzând încălcarea Regulamentului Camerei inferioare a Parlamentului.
Ulterior, social-democrații și liberalii au contestat la CCR actul normativ pe motiv că încalcă procedurile Camerei Deputaților și prevederile Legii fundamentale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6218 secunde