În prezența ambasadorului

A fost înființat consulatul onorific al Olandei la Constanța

1245
A fost înființat consulatul onorific al Olandei la Constanța - 11f6451c3283990eacdf0a1f18fcbfe5.jpg
Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Excelența Sa Tanya van Gool a venit ieri la Constanța pentru a participa la ceremonia de învestire a domnului Dan Coman în funcția de consul onorific al Olandei la Constanța și pentru a consfinți înființarea acestui consulat onorific în orașul nostru.
În discursul pe care l-a ținut în fața oficialităților constănțene și reprezentanților corpului diplomatic invitați la ceremonie, ambasadorul a exprimat regretul și simpatia guvernului pe care îl reprezintă față de victimele inundațiilor din Moldova, precizând că, din acest motiv, nu este un moment prea bine ales pentru sărbătorirea înființării consulatului din Constanța.
Au fost evidențiate legăturile economice stabile între Olanda și regiunea noastră, mai ales prin prisma colaborării între Portul Constanța și portul din Rotterdam, dar și datorită firmelor olandeze care activează în țara noastră. De altfel, noul consul onorific este reprezentantul pentru România și Serbia al firmei olandeze AkzoNobel.
Ambasadorul a menționat că, prin înființarea consulatului, intenția este de a extinde și în domeniile educației și culturii preocupările olandezilor.
Consulatul de la Constanța al Regatului Țărilor de Jos va avea în grijă relațiile româno-olandeze din patru județe - Constanța, Tulcea, Galați și Brăila.
Domnul Dan Coman, noul consul onorific, a mulțumit autorităților olandeze, reginei Beatrix și ambasadorului Tanya van Gool pentru încrederea și onoarea care îi sunt acordate, celor prezenți - pentru ajutorul și cooperarea de care s-a bucurat și pe care urmează să le continue, în interesul dezvoltării relațiilor bilaterale dintre cele două țări, și a menționat că va fi disponibil pentru orice solicitări la adresa consulatului - Strada General Manu nr. 54.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Iunie 2010
Stire din Sport : Au și danezii Green-ul lor
Pagina a fost generata in 0.4021 secunde