Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud

Olanda - Brazilia și Argentina - Germania, ce sferturi!

2079
Olanda - Brazilia și Argentina - Germania, ce sferturi! - 535ed65772dcbe46ddee25fa0873a9ce.jpg

Articole de la același autor

Olanda și Argentina au câte patru victorii din patru până acum, Brazilia merge și ea brici, iar Germania a spulberat Anglia în optimi. Mâine și poimâine, se anunță un război teribil.

America de Sud este la putere la Campionatul Mondial, trimițându-și patru echipe în primele opt. Europa are trei formații în sferturi, dar a primit o grea lovitură încă din grupe, unde a pierdut campioana și vicecampioana ediției trecute, Italia, respectiv Franța, victime ale sărăciei fondului de jucători de valoare, ale selecției defec-tuoase sau ale scandalurilor și debandadei care au domnit în lot.
Pe lângă cele două, și alte echipe cu pretenții de pe Bătrânul Continent au dat chix. Anglia a ieșit cu chiu cu vai din grupă, după care a fost spulberată de o Germanie pragmatică și eficientă, iar Serbia și Danemarca s-au oprit în prima fază.
Și Africa s-a prezentat lamentabil, din serii ieșind doar una dintre cele șase participante de pe Continentul Negru.
Sferturile sunt Uruguay - Ghana, Olanda - Brazilia (pe o parte de tablou), Argentina - Germania și Paraguay - Spania (pe cealaltă parte).

Fițosul Cristiano Ronaldo
Spania este ultima echipă care a pătruns în primele opt la Campionatul Mondial, după ce a eliminat Portugalia în optimi, scor 1-0 (David Villa 63).
La lusitani, căpitanul Cristiano Ronaldo a fost inexistent pe teren, însă fițe și figuri cât cuprinde. Pornind de la imn, unde, afișând o atitudine plictisită și superioară, a fost singurul dintre portughezi care nu a cântat, și continuând după meci, când a scuipat în direcția unui cameraman care îl urmărea. În bătaia puștii nervoasei vedete a lui Real Madrid a intrat și selecționerul Queiroz, pe umerii căruia Ronaldo a pus responsabilitatea eșecului.
De cealaltă parte, omul decisiv pentru Spania s-a dovedit, din nou, David Villa, care a marcat însă dintr-o fază suspectă de ofsaid. Villa a punctat de patru ori până acum, egalându-i în fruntea clasamentului golgeterilor pe Higuain (Argentina) și pe Vittek (Slovacia).
Au evoluat: Spania (selecționer, Vicente del Bosque): Casillas (cpt.) - Sergio Ramos, Pique, Puyol, Capdevila - Xavi, Busquets, Xabi Alonso (90+2 Marchena) - Iniesta, Torres (58 Llorente), David Villa (88 Pedro); Portugalia (selecționer, Carlos Queiroz): Eduardo - R. Costa, Carvalho, B. Alves, Coentrao - Tiago, Pepe (71 P. Mendes), R. Meireles - Cristiano Ronaldo (cpt.), H. Almeida (58 Danny), Simao (72 Liedson).
Portugalia a jucat din minutul 89 în zece jucători, după ce Ricardo Costa a primit direct "roșu", pentru o lovitură aplicată lui Capdevila.

Programul sferturilor de finală
1. Olanda - Brazilia (Port Elizabeth, vineri, 2 iulie, ora 17, TVR1)
2. Uruguay - Ghana (Johannesburg, vineri, 2 iulie, ora 21,30, TVR1)
3. Argentina - Germania (Cape Town, sâmbătă, 3 iulie, ora 17, TVR1)
4. Paraguay - Spania (Johannesburg, sâmbătă, 3 iulie, ora 21,30, TVR1)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Iunie 2010
Stire din Sport : Au și danezii Green-ul lor
Pagina a fost generata in 0.4892 secunde