Traian Băsescu: "Avem nevoie de o societate civilă puternică"

289
Președintele Traian Băsescu a transmis, ieri, un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care subliniază că România are nevoie de o societate civilă puternică, conștientă de drepturile și de obligațiile care îi revin în spațiul public, în vederea cultivării dialogului, a cunoașterii și a toleranței, ca artă a conviețuirii.
"Astăzi, România este o societate liberă, care și-a exprimat în mod clar și irevocabil adeziunea la valorile statului de drept. Avem nevoie de o societate civilă puternică, conștientă de drepturile și de obligațiile care îi revin în spațiul public, în vederea cultivării dialogului, a cunoașterii și a toleranței, ca artă a conviețuirii. Este datoria noii generații să se implice în proiectele educaționale și legislative inițiate de statul român, pentru a face cunoscut adevărul istoric. Asumarea tragediei Holocaustului, căreia i-au căzut victime milioane de evrei din întreaga lume, precum și a evenimentelor tragice pentru comunitatea evreilor din România, reprezintă un element esențial pentru evoluția și maturizarea unei națiuni democratice", se arată în mesajul președintelui.
Traian Băsescu și-a exprimat solidaritatea față de poporul evreu și compasiunea față de cei care au fost sacrificați de un regim care a legitimat, și în România, excluziunea și persecuția comunităților de evrei și romi. Șeful statului a mai precizat că evocarea suferinței umane reprezintă pentru conștiința fiecăruia "un fapt cutremurător", mai ales când aceasta este "rodul unei politici a xenofobiei și a urii rasiale".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3573 secunde