Traian Băsescu: "Avem nevoie de o societate civilă puternică, în vederea cultivării dialogului, a cunoașterii și a toleranței"

377
Traian Băsescu:

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care subliniază că România are nevoie de o societate civilă puternică, conștientă de drepturile și de obligațiile care îi revin în spațiul public, în vederea cultivării dialogului, a cunoașterii și a toleranței, ca artă a conviețuirii.

"Astăzi, România este o societate liberă, care și-a exprimat în mod clar și irevocabil adeziunea la valorile statului de drept. Avem nevoie de o societate civilă puternică, conștientă de drepturile și de obligațiile care îi revin în spațiul public, în vederea cultivării dialogului, a cunoașterii și a toleranței, ca artă a conviețuirii. Este datoria noii generații să se implice în proiectele educaționale și legislative inițiate de statul român, pentru a face cunoscut adevărul istoric. Asumarea tragediei Holocaustului, căreia i-au căzut victime milioane de evrei din întreaga lume, precum și a evenimentelor tragice pentru comunitatea evreilor din România, reprezintă un element esențial pentru evoluția și maturizarea unei națiuni democratice", se arată în mesajul președintelui. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Ianuarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Traian Băsescu, susținut pe Facebook
Pagina a fost generata in 1.1038 secunde