Traian Băsescu cheamă partidele la armistițiu pentru deblocarea Parlamentului

1988
Președintele Traian Băses-cu le-a propus ieri deputaților și senatorilor un moratoriu asupra bătăliei politice care să permită deblocarea activității Parlamentului.
Șeful statului a ținut ieri să se adreseze plenului reunit al Parlamentului, susținând că este necesară o acțiune fermă și consecventă pe termen foarte scurt, 30 - 45 de zile, la nivelul Guvernului și Legislativului în direcțiile convenite cu FMI, Banca Mondială și Uniunea Europeană.
"Românii îi vor aprecia pe aceia care se vor bate cu criza și nu pe aceia care se ascund de efectele măsurilor anticriză. Drumul pe care se va merge rămâne la latitudinea dumneavoastră. Prin atitudinea voastră România poate merge spre mai bine sau mai rău. Sper
că veți lua decizia corectă", a declarat Traian Băsescu.
Principalele obiective care trebuie atinse: adoptarea legii salarizării unice, adoptarea legii pensiilor și a legii bugetului de stat pe 2011, în condițiile în care această lege ar reflecta și încadrarea cheltuielilor de personal în plafonul de 39 de miliarde de lei, diminuarea consistentă a arieratelor, îmbunătățirea cheltuielii de resurse publice, încadrarea într-un deficit maxim de 4,4% din PIB, prioritizarea investițiilor deja începute.
"Ceea ce vă propun este un moratoriu asupra bătăliei politice care să permită deblo-carea activității parlamentului", a subliniat președintele, care s-a văzut nevoit să își reînnoiască apelul la responsabilitate adresată partidelor politice din Parlament. El a insistat ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat, pentru realizarea intereselor naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2756 secunde