Traian Băsescu invită partidele la o discuție pe tema reorganizării

301

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că le propune partidelor ca, până la alegerile locale din anul 2012, să se ajungă la un stadiu de implementare a noii organizări teritoriale astfel încât alegerile să fie legitime, să creeze o administrație mai suplă și mai eficientă.
Șeful statului a explicat că reor-ganizarea administrativă a țării va fi un proces treptat și a respins "minciuna privind costurile care îl vor afecta pe cetățean", precizând că preschimbarea actelor se va face în timp, eventual la momentul expirării acestora.
"Ce propun eu partidelor politice este să ajungem la un stadiu de implementare a noii organizări teritoriale până la alegerile din 2012", a precizat Traian Băsescu.
El a adăugat că există o eva-luare, explicând că nu se apucă nimeni să vorbească fără să existe o evaluare.
"Până în iunie 2012, se pot face toate cele necesare astfel încât alegerile să fie legitime, să creeze o administrație locală mult mai suplă și mai eficientă, urmând ca alte procese să continue", a susținut președintele.
Pe de altă parte, șeful statului consideră că ar putea fi inițiat, în ultima decadă a lunii iunie, un dialog Putere-Opoziție privind revizui-rea Constituției și reorganizarea administrativ-teritorială a țării.
Șeful statului a anunțat că va face o invitație partidelor pentru a discuta pe aceste teme, după ce a observat că s-a creat o bună oportunitate în acest sens, în condițiile în care cele două teme sunt susținute de partide, chiar dacă într-o manieră diferită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5217 secunde