Traian Băsescu: "Justiția face un spectacol inutil"

153
1
Traian Băsescu:

Articole recomandate

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, aseară, într-o ediție specială a emisiunii "Realitatea Românească", moderată de jurnalistul Octavian Hoandră, că, în prezent, Justiția face "un spectacol inutil" în care cetățenii anchetați sunt "striviți" de instituții. Totodată, fostul șef de stat a admis că a fost informat de Elena Udrea, în 2010, că în lumea politică se vorbea despre "nereguli la ANRP". Spune, însă, că, la acea vreme, a solicitat instituțiilor abilitate să culeagă informații. În altă ordine de idei, Traian Băsescu a susținut că, după ce s-a instalat la Cotroceni, a cerut Serviciilor să renunțe la recrutarea ofițerilor acoperiți din Justiție, scrie realitatea.net.


"De regulă, despre mandatul meu discută foarte mulți care știu mai mult sau mai puțin ce s-a întâmplat în cei 10 ani. Eu nu mă dezic de oameni, mă dezic de atitudini. Nu o să accept niciodată ideea că un președinte de ÎCCJ se duce la bilanțul DNA și spune 'suntem pe aceeași baricadă în lupta anticorupție'. Judecătorul nu e pe nicio barciadă nicăieri în lume, e un dumnezeu care nu e pe baricada nimănui. Nu o să-mi asum că am fost cel care a numit procurori care spun 'Dacă e nevoie, arestăm 1.000 de oameni'. Procurorul nu arestează. Eu sunt cel care susține da, am contribuit la construcția unei justiții puternice, dar departe de a fi perfectă la acest stadiu, dar nu am auzit în mandatul meu procuror ieșind să spună 'Dacă e nevoie, arestăm 1.000 de oameni'. Nu! Distorsionezi instituția. Am momente în care mi se pare că, după instalarea la putere a lui Iohannis, se face un spectacol prin care oameni numiți de mine încearcă să arate cât sunt de utili și noii puteri. Iar asta mă deranjează!", a declarat fostul șef al statului.



Comentează știrea

iulia
18 aprilie 2015
job

Vă puteți depăși frica de eșec, mergând cu încredere în direcția visurilor voastre și acționând ca și cum ar fi imposibil să eșuați. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3521 secunde