Traian Băsescu și-a început, oficial, cel de-al doilea mandat

1532
Președintele Traian Băsescu a participat, ieri, la ceremonialul militar prilejuit de încheierea primului său mandat de șef al statului. Astfel, Traian Băsescu a primit, în curtea interioară a Palatului Cotroceni, onorul militar din partea Gărzii de onoare, cu prilejul încheierii mandatului de șef al statului. Tot cu acest prilej a fost intonat imnul de stat, iar președintele a primit Salutul Drapelului.
Traian Băsescu a plecat apoi spre Parlament, unde a depus jurământul de învestire pentru cel de-al doilea mandat la Președinție. Șeful statului a afirmat, în discursul susținut după ce a rostit jurământul de credință, că realegerea sa a fost rezultatul asumării proiectului modernizării României.
"Este momentul să privim România cu luciditate, dragoste și încredere", a spus Băsescu, care a adăugat că vor continua să se facă simțite consecințele crizei economice, dar că este un moment propice pentru demararea unor proiecte.
Băsescu a subliniat că își asumă modernizarea României drept prioritatea fundamentală a celui de-al doilea mandat al său în funcția de președinte.
"Modernizarea statului român este un obiectiv în jurul căruia ne putem reuni cu toții. Pe 22 noiembrie am văzut că românii, indiferent de orientarea politică, au un deziderat comun. Avem nevoie de reconciliere în jurul unui proiect național. Sunt convins că voi putea aduna toate energiile și competențele pentru realizarea acestui obiectiv. Îmi exprim încrederea că partidele politice vor putea cădea de acord asupra acestui obiectiv fundamental", a afirmat șeful statului.
Traian Băsescu și-a exprimat speranța că experiența acumulată în primul mandat îl va ajuta să evite să facă erori în viitor.
"Cred că a trecut vremea coalițiilor contra. E vremea coalițiilor pro, pentru a construi un viitor mai bun pentru români", a accentuat președintele.
Traian Băsescu este al treilea președinte al României după 1989, după Ion Iliescu și Emil Constantinescu, și primul șef al statului care obține două mandate consecutive de câte cinci ani.
La ședință au mai participat premierul Emil Boc, alți membri ai Guvernului, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, președintele Curții de Conturi, Avocatul Poporului, directorul SRI, George Maior, directorul SIE, Răzvan Ungureanu, soția președintelui ales, Maria Băsescu, fiicele acestuia, Ioana și Elena Băsescu, reprezentanți ai corpului diplomatic.
Jurământul pentru primul mandat de șef al statului a fost depus de către Traian Băsescu pe 20 decembrie 2004. Și atunci, președintele Curții Constituționale, Ioan Vida, a citit hotărârea de validare a alegerii lui Traian Băsescu în funcția de președinte al României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1948 secunde