Ministrul Teodor Baconschi:

"Trebuie să convingem UE de avantajele conectării Moldovei la politicile energetice"

334
Ministrul Teodor Baconschi le-a spus diplomaților români că pentru România reprezintă o prioritate convingerea partenerilor europeni de avantajele conectării zonei Mării Negre și a statelor din Comunitatea Energetică, în primul rând a Republicii Moldova, la politicile energetice ale Uniunii.

"În Estul nostru imediat, într-un context politic extrem de propice, definit de prezența la guvernare a forțelor proeuropene, relația noastră cu Republica Moldova a înregistrat un dinamism fără precedent. Relația României cu Republica Moldova este prin definiție prioritară și rămânem susținătorii cei mai sinceri ai parcursului european al Republicii Moldova", a anunțat ministrul de externe, ieri, la reuniunea anuală a diplomației.

Referitor la obiectivele de politică energetică, ministrul a spus că "o parte din demersurile diplomatice ale României direcționate către țările din zona Mării Negre, a Mării Caspice și a Asiei Centrale se suprapun, în fapt, cu strategia României de consolidare a securității energetice a continentului prin diversificarea surselor și a rețelelor de aprovizionare cu hidrocarburi a Europei. Rămânem susținătorii fermi ai proiectelor majore de construcție a infrastructurilor de transport ale coridorului sudic Nabucco, AGRI și PEOP", a anunțat șeful diplomației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Stire din Social : Marea Neagră nu va exploda
Pagina a fost generata in 0.9161 secunde