"Trebuie să facem reorganizarea țării până în 2013"

179
Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, la Realitatea TV, că dacă reorganizarea administrativ teritorială a României nu se va realliza în anul 2013, atunci nu se va mai face, susținând astfel că este ,,exclus" ca reorganizarea țării să se facă pe criterii etnice, iar toate forțele politice vor trebui să negocieze.

Blaga a susținut că reorganizarea teritorial admministrativă a țării nu trebuie să fie una politică, arătându-și astfel disponibilitatea de a sta la masa pentru a discuta cu forțele politice acest subiect. ,,Un prim lucru pe care vreau să îl spun este că atunci când discutăm de lucrurile astea tema reorganizării administrative teritoriale a României nu trebuie să fie una politică. Nu trebuie să fie folosite de opoziția indiferent că va fi ea împotriva puterii. Trebuie să stea la masă", a opinat el. Fiind întrbeat dacă PDL va participa la negocieri, Vasile Blaga a spus că nici ,,nu se poate altfel", deoarece trebuie să fi ,,cinstit" cu țara ta. ,,Nu se poate altfel, nu poți să nu fi cinstit cu țara ta. Absolut de acord ( va participa la negocieri n.r), sigur că da pentru că până la urmă trebuie să o facem. Nu vom absorbi fonduri europene cu actuala structură administrativă și veți da vina și pe Ponta, și pe cine vine după Ponta", a punctat democrat-liberalul.

Președintele PDL a precizat că dacă reorganizarea administrativ teritorială nu se va face în anul 2013, atunci nu se va mai realiza. ,,Dacă nu se pune problema reorganizării teritoriale a României în 2013 nu se mai face pentru că în an pre electoral nicio formațiune politică nu poate să spună că desfințează unități administrative pentru că nu îi mai votează primarii lui. Iar USL-ului îi va fi foarte greu în momentul ăsta pentru că are foarte mulți președinți de CJ. Pot să rămână județele, dar cu competențe mult reduse", a conchis Vasile Blaga.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3336 secunde