Ce program de guvernare are Alianța România Dreaptă

274
2
Ce program de guvernare are Alianța România Dreaptă - vasileblaga-1353101642.jpg
Alianța România Dreaptă (ARD) afirmă, în sinteza programului de guvernare făcut public, că va introduce cota unică de 12%, va crește salariul minim la 850 de lei în 2013 și la 1.000 de lei în 2015, va reduce CAS cu 5% și, de asemenea, că va pune capăt numirilor politice la Curtea Constituțională și Avocatul Poporului.


"ARD va introduce unul din cele mai mici impozite pe venit și profit din UE. Cota unică va scădea de la 16% la 12%", se arată în documentul ARD, în care se precizează că în România vor veni mai mulți bani, mai multe investiții străine, companiile românești vor rămâne cu mai mulți bani pentru dezvoltare, iar fiecare român va avea mai mulți bani în buzunar pentru că va plăti mai puțin la stat. 

Potrivit documentului, ARD promite ca salariul minim să ajungă la 1.000 de lei în 2015. 

"ARD va crește salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 lei la 1 ianuarie 2013 și la 1.000 de lei în ianuarie 2015", promite ARD, menționând că astfel angajatorul corect va deveni mai competitiv în fața celui care plătește la negru, iar angajatul va avea certitudinea că i se vor plăti contribuțiile sociale și de sănătate aferente salariului minim.

Partidele componente mai precizează că vor reduce contribuțiile la asigurările sociale și de sănătate (CAS) cu 5% din contribuția angajatorului, începând cu 2015. 

"Pe termen mediu și lung, reducerea CAS va conduce la creșterea încasărilor la bugetul asigurărilor sociale și de sănătate. În acest fel, pensiile și serviciile medicale asigurate nu vor mai fi plătite din împrumuturi", a spus președintele PDL și copreședinte al ARD, Vasile Blaga. 

De asemenea, potrivit programului de guvernare, ARD susține că va continua procesul de îmbunătățire a actului de justiție început în 2005 și blocat de USL în 2012. 

"Vom pune capăt numirilor politice la Curtea Constituțională a României și la Avocatul Poporului. Nu politicienii trebuie să facă aceste numiri, ci reprezentanții sistemului de justiție", se arată în document. 

Alianța promite că va modifica procedura civilă în așa fel încât să se reducă la minimum necesar înfățișarea părților în fața instanței.

De asemenea, în document se arată că guvernarea ARD va relansa învățământul românesc și îl va plasa între sistemele de educație moderne care pregătesc absolvenți competitivi în tot spațiul european. 

"ARD va asigura finanțarea și va consolida parteneriatul între unitățile de învățământ profesional și companiile de profil din România. Noile generații de absolvenți de învățământ profesional vor umple golul de meseriași de pe piața muncii. În acest fel, sistemul de învățământ va deveni un creator de locuri de muncă și nu un generator de șomaj", mai susțin cei de la Alianța România Dreaptă. 



Comentează știrea

cioclu_rosu1
17 noiembrie 2012
"suntem o natie de blatisti"

PDL-Blaga &PSD-Ilie Sârbu Banias fostul președinte PDL- Constanța a pierdut alegerile la președenție și a venit un "ospătar" cu "facultate" din Eforie care a pierdut și alegerile din Eforie la primăria din Eforie… și "acum" și alegerile la primăria din Constanța…prefer s-o aleg pe d-na Stavrositu Maria pe care au "lucrat-o ambii"!!!

bok`
17 noiembrie 2012
Gogosi electorale

minciuni tip PDL. Sa traiti bine gaozarilor

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : "Ponta e un fel de Gică contra european"
Pagina a fost generata in 0.321 secunde