Gigi Chiru propune taxarea companiilor energetice care extrag resursele naturale ale Constanței

304
2
Gigi Chiru propune taxarea companiilor energetice care extrag resursele naturale ale Constanței - gigichiru45-1353244204.jpg
Co-președintele Alianței România Dreaptă (ARD), Christian Gigi Chiru, a spus, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că unul dintre proiectele pe care le va iniția în caz că va ajunge în Parlamentul României vizează taxarea companiilor energetice care extrag resursele naturale ale Constanței. El a precizat că banii obținuți din aceste taxe vor fi folosiți pentru încălzirea locuințelor constănțenilor și îmbunătățirea sistemelor de sănătate și educație. 

"Parlamentarii ARD vor promova două propuneri de acte normative care vor viza următoarele teme de interes public. Prima ar fi instituirea unei taxe de solidaritate, impuse companiilor și firmelor care activează în domeniul energetic desfășurând activități de exploatare a resurselor naturale și furnizare a energiei electrice nucleară și eoliană în județul Constanța, precum și în zona economică a Mării Negre. Beneficiarii direcți și exclusivi ai sumelor rezultate din încasarea taxei de solidaritate vor fi cetățenii județului Constanța, autoritățile competente având obligația de a distribui aceste sume către sistemul județean de sănătate, către sistemul județean de educație, precum și către cetățeni, din perspectiva acoperirii costurilor generate de nevoia asigurării căldurii locuințelor în timpul sezonului rece", a declarat Gigi Chiru.

El a mai precizat că această taxă de solidaritate va fi calculată procentual, prin raportare la volumul activității de exploatare a resurselor naturale de gaze și petrol din județul Constanța și zona economică a Mării Negre, precum și prin raportare la volumul activității de producere a energiei nucleare și a celei eoliene, desfășurate pe teritoriul județului Constanța.

O ală temă ar fi condiționarea companiilor și firmelor care desfășoară activități de exploatare a resurselor naturale, precum și a celor care produc energie nucleară și eoliană pe teritoriul județului Constanța și în zona economică a Mării Negre în sensul de a angaja, în primul an de activitate, personal calificat din rândul cetățenilor români, într-un procent de minimum 80% din totalul salariaților. De asemenea, în următorii doi ani de activitate, ar interveni obligativitatea de a angaja personal calificat din rândul cetățenilor români, într-un procent de până la 98% din totalul salariaților.

Totodată, Chiru a explicat că, aceeași obligație subzistă și în sarcina companiilor sau firmelor subcontractante care execută diverse contracte de prestări servicii în beneficiul companiilor sau firmelor titulare ale dreptului de exploatare a resurselor naturale sau de producere a energiei.

"În egală măsură, companiile și firmele titulare ale dreptului de exploatare a resurselor naturale, sau ale dreptului de producere a energiei au obligația de a solicita și de a utiliza servicii și tehnologie românească pentru susținerea și desfășurarea obiectului lor de activitate, existând posibilitatea de a contracta serviciile unor companii străine exclusiv în situația în care activitatea specifică nu poate fi realizată cu concursul firmelor și a companiilor românești", a mai spus Chiru. 

Comentează știrea

eu
18 noiembrie 2012
ce taran este asta

BAH U CREZI CA DACA AI OCHELARI ESTI MAI DESTEPT? esti un tigan borat si nimeni nu te voteaza

...
18 noiembrie 2012
nu e tigan

e machedon

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : "Ponta e un fel de Gică contra european"
Pagina a fost generata in 0.3636 secunde