Candidatul ARD, Danuț Culețu, sare în ajutorul persoanelor care au restanțe la bănci

283
Candidatul ARD, Danuț Culețu, sare în ajutorul persoanelor care au restanțe la bănci - danutculetu9-1353240518.jpg
Candidatul Alianței România Dreaptă (ARD) pe Colegiul 9 la Camera Deputaților, Dănuț Culețu, a spus, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că, una dintre prioritățile sale dacă va ajunge în Parlamentul României vizează inițierea unui proiect de lege privind falimentul persoanelor. Culețu susține că este imperios necesară o astfel de lege pentru a veni în ajutorul persoanelor care au restanțe la creditele de la bancă.

"Pentru cetățenii români care au contractat credite personale în vederea achiziționării de locuințe, ARD propune adoptarea unui proiect de lege privind protejarea cetățenilor asupra riscurilor de a pierde locuințele.

Astfel, va fi inițiată o lege privind falimentul persoanelor fizice prin care instituim obligația statului să intervină atunci când persoanele fizice nu pot să își returneze creditele, acordându-se mai întâi o perioadă de grație de doi ani, perioadă în care cetățenii vor rămâne în case fără a putea fi evacuați", a spus Dănuț Culețu. El a precizat că o astfel de lege a fost promovată de curând în Spania, dar există țări care au de mult timp o astfel de lege.

În momentul de față, în România, după 90 de zile de la neplata restanțelor, băncile intervin iar oamenii sunt evacuați din locuințe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : "Ponta e un fel de Gică contra european"
Pagina a fost generata in 0.73 secunde